Notes de premsa

Comunicats de premsa
Comunicats de premsa

10/11/2016 11:00
Andorra Telecom lliura a la Plataforma d'ONG 10.004 euros de suport als refugiats sirians

Les trucades dels clients al telèfon 141 han suposat un total de 5.002 euros i l'operadora de telecomunicacions ha realitzat una aportació extra per doblar la xifra obtinguda

Andorra la Vella, 10 de novembre del 2016

El balanç de la campanya en ajuda als refugiats del conflicte de Síria, que van encetar la Plataforma d'ONG d'Andorra i Andorra Telecom el passat mes d'abril, s'ha presentat aquest dijous. L'operadora de telecomunicacions ha aportat el número de telèfon 141, ha col·laborat activament en la difusió a través d'accions a les xarxes socials i s'ha compromès a doblar la quantitat recollida.

El nombre total de trucades efectuades al 141 ha estat de 2.501 i l'import total recollit , tenint en compte que el preu de cada trucada és de 2€, ha estat de 5.002 euros.

Andorra Telecom aportarà 5.002 euros suplementaris, fet que permetrà a la plataforma destinar un total de 10.004 euros a les accions humanitàries amb els refugiats sirians.

Segons ha informat la plataforma d'ONG d'Andorra, el destí d'aquests fons seran les entitats internacionals desplaçades i que, conjuntament amb l'Agència de l'ONU pels Refugiats, estan fent accions d'ajuda, assistència i protecció als refugiats en diferents camps ubicats a Europa. La xifra de desplaçats pel conflicte a Síria encara es manté en més de 4,8 milions de persones.

La guerra de Síria, que es va iniciar ara fa cinc anys, ha suposat que milions de persones hagin hagut de fugir per poder aconseguir una vida millor, en pau i seguretat per a les seves famílies.

La resposta que s'està donant gràcies a les ONG que es troben a Síria i als països que acullen la seva població desplaçada se centren en:

  • Subministrament de roba d'abric per a que les famílies puguin suportar les baixes temperatures.
  • Campanyes de vacunació contra la poliomielitis.
  • Campanyes de prevenció i tractament de la desnutrició amb suplement terapèutics.
  • Subministrament de clor per potabilitzar l'aigua i assegurar l'accés a l'aigua potable amb generador elèctrics.
  • Instal·lació de lavabos prefabricats per evitar risc d'epidèmies.
  • Recollida de runes i escombraries per poder oferir un entorn segur a les famílies.
  • Repartiment de material escolar.
  • Programa destinat als adolescents amb cursos de primers auxilis, bons hàbits d'higiene, salut reproductiva inclòs suport psicosocial.

La presentació ha anat a càrrec d'Inés Martí, responsable de RSC, i Amadeu Rocamora, president de Caritas Andorra, entitat que ostenta la presidència de la plataforma d'ONG.

Des de la plataforma d'ONG s'ha recordat que "malgrat totes aquestes accions dutes a terme, encara queda molt per fer mentre el conflicte continuï actiu."

Andorra Telecom i la plataforma d'ONG's d'Andorra han agraït a totes les persones que han trucat una o diverses vegades al 141, ja que han estat elles les que, en definitiva, han fet possible assolir la quantitat recaptada i que Andorra Telecom ha doblat.

També han ressaltat el valuós suport del diaris Bon Dia, Diari d'Andorra i el Periòdic d'Andorra, de l'empresa de comunicació VSA així com del MoraBanc Andorra per la col·laboració desinteressada en la difusió de la campanya en el seus mitjans.

Les dues entitats han aprofitat la compareixença davant els mitjans de comunicació per informar de l'activació, des del dia 1 de novembre, d'una nova campanya solidària, a través del 141, en benefici dels damnificats per l'huracà Matthew, que va sacsejar a mitjans d'octubre una zona especialment castigada per catàstrofes naturals com és l'illa d'Haití.

Per la seva banda, des d'Andorra Telecom s'ha agraït la col·laboració de totes aquelles persones que han fet "un ús solidari del mòbil o del telèfon de casa " i s' ha animat a participar en la nova campanya activada , ja que "malauradament són molts els llocs en els que es necessària ajuda per garantir un dret tan bàsic com és el dret a la vida".

Accés Client
Accés Client

Has oblidat el mot clau? Has oblidat el nom usuari?
No ets client d'Andorra Telecom?

Producte Estrella
Producte Estrella

Intro
El temps i les necessitats en mobilitat canvien : avui tothom vol poder comunicar-se amb tota llibertat i sense preocupacions, poder trucar, enviar SMS i navegar per Internet des de qualsevol indret d'Andorra. Per a