Notes de premsa

Comunicats de premsa
Comunicats de premsa

21/11/2016 11:45
Andorra Telecom llança la incubadora i acceleradora d'empreses NIU

L'operadora posa en marxa l'espai destinat als emprenedors, situat a l'edifici Els Arcs de la Massana, amb l'objectiu de donar suport a projectes tecnològics que generin riquesa

 

Andorra la Vella, 10  de novembre del 2016

 

El director de Relacions amb el Clientd'Andorra Telecom, Josep Vilana, ha presentat aquest dilluns la nova incubadora i acceleradora d'empreses NIU, que s'ubica a l'edifici Els Arcs de la Massana. Es tracta d'una iniciativa destinada a fomentar la emprenedoria en l'àmbit de la tecnologia i a afavorir el desenvolupament de noves activitats que contribueixin a la diversificiació econòmica del país. Vilana ha estat acompanyat en la presentació pel responsable del projecte, Miquel Gouarré.

La creació del NIU se circumscriu en l'àmbit del compromís públic i suport al teixit productiu i empresarial d'Andorra Telecom, però amb la base que esdevingui un projecte econòmicament sostenible.

El NIU, un espai únic a Andorra,  genera un ecosistema col·laboratiu per al desenvolupament de noves empreses, proporcionant el suport d'Andorra Telecom i de mentors i col·laboradors per assegurar l'èxit del projecte.

Les instal·lacions disposen d'un total de 18 llocs de treball, tres sales de reunions i àrees comunes. En total els promotors d'aquest projecte calculen que hi poden arribar a treballar conjuntament fins a vuit empreses d'entre 2 i 3 treballadors.

La selecció d'empreses es durà a terme a través d'una convocatòria de selecció, les bases de la qual poden ser consultades a la web del NIU: www.niu.ad. Es tracta d'una convocatòria oberta fins a la cobertura de la totalitat de places disponibles, que el comitè de selecció anirà assignant per ordre d'arribada i acceptació de les propostes.

Un cop instal·lats al NIU els emprenedors, el projecte es divideix en una primera fase d'incubació per a la maduració de la iniciativa, que culminaamb la creació de l'empresa, i una segona fase d'acceleració on ja s'inicia la recerca de finançament amb la primera ronda d'inversors.

El pas següent seria l'inici de la comercialització del producte o servei que donaria pas a la segona ronda d'inversió i la sortida de l'empresa ja en ple funcionament del NIU.En total, es preveu que tot el procés en completi en un peróode de deu mesos.

Andorra Telecom preveu que les empreses disposin d'una xarxa de mentors, que tutelaran els projectes, i assessors, que els donaran suport, a més d'organitzar les rondes amb inversors.

La relació entre els emprenedors i Andorra Telecom s'estendrà a l'àmbit societari. L'empresa que s'instal.li al NIu satisfarà un lloguer per cada lloc de treball ocupat i cedirà un 5 per cent de les accions a l'operadora de telecomunicacions i un 1 per cent suplementari per cadascun dels mentors.

Accés Client
Accés Client

Has oblidat el mot clau? Has oblidat el nom usuari?
No ets client d'Andorra Telecom?

Producte Estrella
Producte Estrella

Intro
El temps i les necessitats en mobilitat canvien : avui tothom vol poder comunicar-se amb tota llibertat i sense preocupacions, poder trucar, enviar SMS i navegar per Internet des de qualsevol indret d'Andorra. Per a