Notes de premsa

Comunicats de premsa
Comunicats de premsa

24/11/2016 16:00
Andorra Telecom i ISACA col·laboren per fer divulgació sobre la seguretat de la informació

Es tracta d'una associació internacional que aplega 140.000 professionals en 180 països.
Els cyberatacs centren el primer acte conjunt entre les dues entitats

Andorra la Vella,  24  de novembre del 2016

El director general adjunt d'Andorra Telecom, Antoni Ambatlle, i el president de l'Associació pel Control i l'Auditoria dels Sistemes d'Informació (ISACA-Barcelona), Joan Barceló, han signat aquest dijous un conveni marc de col·laboració.

ISACA és una associació sense ànim de lucre per als professionals i organitzacions, que té com a objectiu proporcionar coneixement, certificacions i formació en seguretat de la informació. Actualment és l'associació líder en aquesta àrea amb més de 140.000 professionals en 180 països.

L'acord marc té com a objectiu principal promoure accions conjuntes com congressos, conferències i jornades adreçades a conscienciar i formar sobre les polítiques de cybserseguretat i gestió de la informació. Igualment, les dues entitats es comprometen a difondre entre els seus treballadors i associats les accions i esdeveniments organitzats per l'altra part.

El primer fruit d'aquest acord és la conferència que ha tingut lloc a continuació de l'acte formal de signatura, que ha anat a càrrec del director de Seguretat i Control d'Andorra Telecom, Cèsar Marquina, i l'investigador tecnològic i perit informàtic, Juan Carlos Ruiloba. 

Cèsar Marquina ha centrat la seva ponència en els atacs informàtics de denegació de servei  de què han estat objecte diversos servidors andorrans al llarg d'aquest any així com la metodologia emprada per fer-hi front. El director de Seguretat i Control ha insisitit en la necessitat que les empreses adoptin mesures davant l'amenaça que representa la cyberdelinqüència.

Juan Carlos Ruiloba ha fet un extensiu anàlisi de les diverses modalitats d'atacs informàtics així com les motivacions, les eines i els protocols emprats pels pirates. També ha fet un repàs dels principals atacs rebuts darrerament contra empreses internacionals i que han bloquejat els seus servidors o han tingut afectació sobre la xarxa en general, fent especial incidència en el rebut per DYN. Una part essencial de la conferència s'ha centrat en l'anomenada enginyeria social, que es basa en l'engany  de la victima per part dels pirates per aconseguir informació sensible, la confiança de l'usuari o simplement que caigui en algun parany sense ser-ne conscients, informació que compromet les seves dades, la seva identitat o la seva empresa. Aquesta modalitat està a la base de gran part dels atacs que produeixen avui en dia.

Accés Client
Accés Client

Has oblidat el mot clau? Has oblidat el nom usuari?
No ets client d'Andorra Telecom?

Producte Estrella
Producte Estrella

Intro
El temps i les necessitats en mobilitat canvien : avui tothom vol poder comunicar-se amb tota llibertat i sense preocupacions, poder trucar, enviar SMS i navegar per Internet des de qualsevol indret d'Andorra. Per a