Ruta de navegació

Camins de navegació

PARTICULARS - SOM INTERNET I TELEFONIA FIXA - INFORMACIÓ - CONSELLS WIFI

CONSELLS PER MILLORAR EL WIFI

Connexió

La ONT (caixa de fibra òptica) i el Router han d’anar connectats amb un cable de xarxa. Un cop fet això, escull com vols fer la connexió amb els teus dispositius, amb wifi o amb cable Ethernet (cable de xarxa).

Cal connectar, amb un cable de xarxa, el connector blau WAN del router al connector LAN1 de l’ONT (caixa de fibra òptica).

Lloc

Tot i que naveguis a un pam del router, pot ser que no tinguis bona cobertura.
Et recomanem posar el router en un lloc visible, que no sigui a terra i és millor si és un lloc elevat i sense elements al volant

Antenes

Si el teu router té antenes, posa-les elevades i en forma de V.

Els dispositius

Pots aconseguir més velocitat si tens el dispositiu actualitzat amb la darrera versió del sistema operatiu, i si és modern o de gama alta.

Cobertura

Tot i que no hi hagi obstacles al voltant del router, pot haver-hi punts de la casa on la cobertura no és bona.

Mou el router uns centímetres i mira si millora.
Si no ho fa, pot ser que hi hagi interferències provocades o bé pels materials de la casa o bé per aparells electrònics, com:

 

Televisió

Forn

Nevera

Miralls

Aigua

Peixeres

Persones

Rajoles

Si tot i així no t’arriba la cobertura wifi on vols, t’aconsellem que utilitzis cable o bé que facis servir un repetidor wifi per eixamplar l’abast de la xarxa wifi.


Telèfons sense fil

Aparells per escoltar els bebès

Ràdios

Microones, o a causa dels nostres veïns

Mot clau

No oblidis posar un mot clau quan configuris el router o algú es connectarà amb el teu wifi i navegaràs més lentament perquè compartiràs la connexió amb altra gent.