Ruta de navegació

PARTICULARS - SOM INTERNET I TELEFONIA FIXA - INFORMACIÓ - CONSELLS WIFI

MILLORA EL TEU WIFI

Connexió

La ONT (caixa de fibra òptica) i el router han d’anar connectats amb un cable de xarxa. Un cop fet això, escull com vols fer la connexió amb els teus dispositius, amb wifi o amb cable Ethernet (cable de xarxa).

Cal connectar, amb un cable de xarxa, el connector blau WAN del router al connector LAN1 de l’ONT (caixa de fibra òptica).

Lloc

Tot i que naveguis a un pam del router, pot ser que no tinguis bona cobertura. Et recomanem posar el router en un lloc visible, que no sigui a terra i és millor si és un lloc elevat i sense elements al voltant.

Si el teu router és WIFI 2,4G disposaràs d’una zona més amplia de cobertura però no navegaràs a màxima velocitat.

Si el teu router és WIFI 5G (el quin oferim a Andorra Telecom ho és), la zona de cobertura no és tan àmplia, però podràs navegar a màxima velocitat.

Antenes

Si el teu router té antenes, posa-les elevades i en forma de V.
En cas que tinguis un router de particulars nostre, les antenes són internes. Mentre que el router per professionals si té antenes.

Els dispositius

Pots aconseguir més velocitat si tens el dispositiu actualitzat amb la darrera versió del sistema operatiu, i si és modern o de gama alta.

Cobertura

Tot i que no hi hagi obstacles al voltant del router, pot haver-hi punts de la casa on la cobertura no és bona.

Mou el router uns centímetres i mira si millora.
Si no ho fa, pot ser que hi hagi interferències provocades o bé pels materials de la casa o bé per aparells electrònics, com:

 

Televisió

Forn

Nevera

Miralls

Aigua

Peixeres

Persones

Rajoles

Si tot i així no t’arriba la cobertura wifi on vols, t’aconsellem que utilitzis cable o bé que facis servir un repetidor wifi per eixamplar l’abast de la xarxa wifi.


Telèfons sense fil

Aparells per escoltar els bebès

Ràdios

Microones, o a causa dels nostres veïns

Contrasenya WIFI

És important tenir una xarxa wifi segura. No oblidis posar un mot clau quan configuris el router o algú es connectarà amb el teu wifi i navegaràs més lentament perquè compartiràs la connexió amb altra gent.