Com utilitzar les alertes de Google per a protegir la teva privacitat

Data de publicació: 29/11/2023

Com utilitzar les alertes de Google per a protegir la teva privacitat

Les alertes de Google, ben utilitzades, són unes bones aliades per a protegir la teva privacitat. Vols saber de quina manera? No t'amoïnis, aquí t’ho expliquem. 

Les maneres d’utilitzar les alertes de Google per a protegir la teva privacitat

Avui en dia, preservar la teva privacitat és fonamental. I tot i que existeixen opcions interessants per a aprofitar al màxim les teves connexions a internet, com el tethering, el risc de phishing hi és, així com el de rebre comentaris difamatoris. Per això, les alertes de Google guanyen una especial rellevància; per tant, et poden ajudar. No oblidem que Google és, de llarg, el motor de cerca més emprat del món, amb una quota de mercat del 95,27%.

S'ha de deixar clar que aquestes estratègies serveixen per a particulars, però també per a empreses. I l’avantatge és que és molt fàcil fer-les servir, a més de ser un recurs gratuït. Per tant, aquí tenim una manera interessant de protegir les teves dades, i protegir-te. 

Les maneres d’utilitzar les alertes de Google per a preservar la teva privacitat són diverses. Ara bé, com funcionen? Et donarem més detalls perquè sàpigues com funcionen correctament: 

1. Ajustar el nombre i el volum de notificacions que vols utilitzar

El primer que pots fer és ajustar el nombre i volum de les notificacions que vols utilitzar, o dels avisos que desitges rebre. Això és especialment important si no vols tenir una experiència d'ús invasiva.

Com es pot fer? És molt senzill: només cal entrar a Google Alerts i triar la configuració que desitges en aquest cas. El que et proposem, concretament, és que triïs una freqüència determinada, el tipus d’informació, i que defineixis clarament quina és la direcció a la qual vols que t'enviïn les notificacions. És perfectament possible, per exemple, que t’envïin una alerta o vàries al dia. A més, també pots ajustar les que pots rebre segons l’idioma o la regió. A tots aquests ítems se’ls anomena 'footprints'.

Per tot això, aquesta és una eina ideal perquè controlis les alertes, i que no siguin aquestes les que et controlin a tu. Al cap i a la fi, la gestió de la informació és clau, i amb aquests procediments és més fàcil configurar allò que vols rebre. 

2. Crea alertes de Google relacionades amb el teu nom o pseudònim

El "com" és important, òbviament, però encara ho és més  el "què". I aquí et podem dir que Google Alerts ofereix dos elements rellevants. El primer, que pots activar alertes quan el motor de cerca indexi alguna cosa relacionada amb tu, com el teu nom, pseudònim o dades personals. Per altra banda, també pots utilitzar qualsevol altra paraula clau que t’interessi perquè et notifiquin.

El procediment de creació d’alertes és molt fàcil. Simplement, has d'incloure una alerta nova associada al terme que vols que es rastregi. Així, quan hi hagi novetats, se't notificaran immediatament. 

La utilitat d'aquest servei és doble. En primer lloc, perquè estaràs a l’aguait del que es diu a internet de tu, i per a sortir al pas de publicacions difamatòries. Per altra banda, pensa que moltes vegades es pot estar fent un ús fals de la teva informació. Gràcies a aquestes alertes, podràs actuar de pressa i controlar tot el que es diu a internet.

Per tot això, és convenient que si vols protegir la teva privacitat, et plantegis activar aquestes alertes. Aquest pas t’ajudarà a mantenir la teva reputació digital en bon estat. 

Preguntes i respostes sobre les alertes de Google (FAQ)

És possible que se’t plantegin alguns dubtes sobre l’ús d’aquestes alertes, tot i que són molt senzilles. El que passa és que el servei, com que és desconegut per a molts, pot plantejar interrogants sobre el procediment. Al final, l’ús és semblant al d’una app, però et podem aclarir els següents punts. Dona-li un cop d’ull:

He de disposar d’un compte de Gmail per a activar les alertes?

No, no és necessari que tinguis un compte a Gmail per a accedir al servei. A l’hora de triar a on vols rebre les notificacions, pots triar qualsevol compte de correu que tinguis associat (Hotmail, Yahoo o altres...).

Aquest servei és de pagament?

Tampoc; Google Alerts és un servei gratuït; per tant, no cal activar cap pla per a utilitzar-lo. Això posa a l’abast de qualsevol particular el control de la seva privacitat sense grans dificultats.

Haig d’activar les alertes de Google sobre un dispositiu mòbil?

Tampoc! El servei de Google Alerts es pot activar des d’un dispositiu mòbil, però també en un ordinador de sobretaula. I amb un avantatge: tota la informació que es capti s’enviarà al lloc que tu hagis prefixat. 

En conseqüència...

Les alertes de Google són molt útils per a mantenir la teva reputació i per a preservar les teves dades; a més, configurar-les és fàcil. A Andorra Telecom et proporcionem serveis de connexió a internet, tant per a la llar com per a dispositius mòbils. Contacta amb nosaltres i t’informarem amb més detall!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail