Com escoltar un àudio de WhatsApp sense obrir el missatge

Data de publicació: 22/09/2021

Com escoltar un àudio de WhatsApp sense obrir el missatge

Les xarxes socials són un dels millors invents de l’ésser humà: ens permeten estar connectats a les persones que ens estimem tot i trobar-nos a quilòmetres de distància, ens ofereixen una sensació de companyia quan la necessitem, i ens proporcionen hores d’entreteniment. També ens ‘obliguen’ a estar sempre disponibles, però la veritat és que aquest petit inconvenient pot moderar-se amb alguns trucs, com els que t’explicarem a continuació i que et permetran escoltar un àudio de WhatsApp sense obrir el missatge.

Primer pas: desactiva la configuració de lectura

Abans d’entrar en detall, volem destacar que aquest és només el primer pas. Quan desactives la confirmació de lectura, pots llegir missatges escrits sense que aparegui la marca de vist de color blau, de manera que l’altra persona no sabrà si has llegit els seus missatges o no. Però hi ha un parell més de requisits per escoltar un àudio de WhatsApp sense perill que les mirades curioses se n’assabentin, el qual és el teu objectiu principal. Així que has de tenir això en compte: desactivar la marca de vist de color blau és necessari, però és només el primer pas per escoltar l’àudio sense obrir el missatge. Aquests són els tres passos que cal seguir:

  • Entra a Configuració de WhatsApp. En funció del teu dispositiu, ho trobaràs fent clic sobre una roda dentada a la part dreta inferior, o bé clicant tres puntets que apareixen a la part superior de la pantalla; és una opció que es diu «Configuració». No és necessari que facis res per trobar-ho, ja que és visible des del moment en què obres l’aplicació, tant a Android com a iOS.
  • Fes clic sobre «Compte», que és una de les primeres opcions que apareixen i es distingeix gràcies a una clau blanca sobre un fons blau.
  • Després, clica l’opció «Privacitat», que és la primera, i busca l’opció «confirmar lectura». Si la tens activada, veuràs un petit botó de color verd. Fes-hi clic. Un cop hagis desactivat l’opció, el color verd es convertirà en gris.

Ja pots continuar amb el procés per escoltar l’àudio de WhatsApp sense ser vist. I no només això: els altres ja no sabran si has llegit els seus missatges o no.

Segon pas: amaga les escoltes d’àudio de WhatsApp

Ara que ja ningú veurà que llegeixes els missatges, pots modificar aquells que contenen un àudio de WhatsApp per poder escoltar-lo sense que els altres ho sàpiguen.

Per què cal anar un pas més enllà? Perquè, malauradament, la desactivació de la confirmació de lectura no s’aplica a les escoltes dels àudios. Pots veure el missatge en secret, però si cliques el Play, els altres ho veuran.

Però no et preocupis, perquè evitar això és molt més senzill del que penses i, a més, hi ha diverses maneres d’aconseguir-ho.

Crea un grup en què només hi siguis tu

Per fer-ho, només has de crear un grup amb una persona de confiança, i a continuació demanar-li que surti. D’aquesta manera, tu seràs l’única persona integrant del grup. Això no només et servirà per escoltar un àudio de WhatsApp en secret, sinó per enviar-te recordatoris, notes de veu, guardar arxius, etc.

Quan tinguis el grup creat, vés al xat on es troba l’àudio de WhatsApp en qüestió, i fes el següent:

  • Mantén el dit sobre la nota de veu del xat al qual l’han enviat fins que aparegui la finestra emergent que et permet reenviar-lo.
  • Reenvia l’àudio al grup en què només hi ets tu.
  • Escolta l’àudio al grup. Veuràs que la icona del missatge ha canviat: ja no és un triangle de Play, sinó que és una nota musical. Quan l’escoltis, ningú ho sabrà.

Escolta un àudio de WhatsApp amb un explorador d’arxius

L’avantatge en relació amb el mètode anterior és que no només escoltaràs l’àudio de WhatsApp sense que ningú ho sàpiga, sinó que, a més, ningú et veurà en línia. No serà necessari accedir a l’aplicació.

No et preocupis, perquè no necessites descarregar res; pots utilitzar l’explorador que ve per defecte al teu mòbil, ja sigui Android o iOS.

  • Entra a «Emmagatzematge intern».
  • Busca l’opció «Arxius». Un cop siguis dins, podràs veure diferents tipus d’arxius.
  • Accedeix a la carpeta «Àudio». Hi trobaràs tots els arxius d’àudio de WhatsApp i podràs utilitzar-los sense ni tan sols entrar a l’aplicació.

A més dels passos i les diferents opcions que t’hem explicat per escoltar àudios de WhatsApp sense obrir el missatge, recentment han sortit novetats. Sembla que encara no és definitiu, però segons determinats portals especialitzats, la versió WhatsApp 2.21.4. sí que permet desactivar la marca de vist blau. Així, desactivant la confirmació de lectura a l’apartat de configuració, ningú podrà visualitzar si has escoltat o no el seu àudio.

Però, tal com hem comentat, no es tracta d’una novetat generalitzada ni oficial de WhatsApp, i caldrà esperar per comprovar si aquesta funció renovada es manté o no.

¿T’ha semblat útil aquest article? Doncs segueix llegint el nostre blog!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail