Per a què serveix un carregador de bateria portàtil i per què en necessites un?

Data de publicació: 16/11/2022

Per a què serveix un carregador de bateria portàtil i per què en necessites un?

Avui dia, portem el mòbil a tot arreu; fem fotos, enviem missatges, gravem vídeos, fem trucades, o fins i tot videotrucades, ens descarreguem diferents jocs, utilitzem aplicacions molt diverses, etc. Això sovint fa que la bateria del mòbil disminueixi a una velocitat elevada. Per això, en ocasions podem quedar-nos sense bateria fora de casa. D'altra banda, també solem utilitzar el dispositiu per a gestions del dia a dia i, en alguns casos, quedar-se sense bateria pot suposar un problema. Disposar d'un carregador de bateria portàtil pot ser una gran solució. I és que es tracta d'un dispositiu que et permet carregar el telèfon mòbil, així com altres tipus de dispositius, a qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Què és un carregador de bateria portàtil?

Un carregador de bateria portàtil és una bateria externa que serveix per carregar diversos tipus de dispositius electrònics, com ara el telèfon mòbil, i també el portàtil, la tauleta, un llibre electrònic, un rellotge intel·ligent, un altaveu, etc. Això és possible mitjançant una connexió USB.

Una bateria externa és un dispositiu molt senzill i popular que es pot carregar fàcilment de la mateixa manera que un telèfon mòbil, sigui connectant-la a la corrent o mitjançant un ordinador a través d'un USB. Totes les bateries externes disposen, com a mínim, d'una sortida externa USB. Mitjançant aquesta és possible carregar, posteriorment, un dispositiu electrònic, com ara el telèfon mòbil, per exemple.

Hi ha moltíssims models diferents, amb diverses potències i característiques variades. Alguns, per exemple, tenen l'opció de càrrega ràpida. D'altres, inclouen més d'una sortida externa USB, per la qual cosa permeten carregar més d'un dispositiu alhora.

Quins són els avantatges d'un carregador de bateria portàtil?

Hi ha diversos motius pels quals és recomanable comptar amb un carregador de bateria portàtil. Entre els diferents avantatges de les bateries externes, és important destacar els següents:

  • Són un tipus de dispositiu accessible, ja que hi ha una gran varietat de models amb diferents preus. A més, hi ha bateries externes amb diferents característiques i capacitats, de diversos colors, etc. Per tant, cada persona pot escollir el carregador portàtil que s'adapti millor a les seves preferències i a les característiques dels dispositius amb els quals l'utilitzarà.
  • Es pot comprar un carregador portàtil amb funció de càrrega ràpida. Això et permetrà carregar el teu telèfon mòbil o altres dispositius en molt poc temps.
  • És possible carregar el carregador portàtil a qualsevol lloc, ja que es pot carregar mitjançant una connexió per USB amb un portàtil, per exemple.
  • No només permet carregar el mòbil, sinó també molts altres tipus de dispositius electrònics.
  • Són un accessori realment útil quan anem de viatge o quan estem diverses hores fora de casa; en cas d'una emergència, sabem que podrem recórrer a la bateria portàtil si el nostre telèfon mòbil es queda sense bateria.
  • Existeixen bateries externes molt petites i lleugeres. Per tant, són molt pràctiques i és possible emportar-se-les a qualsevol lloc.

Com mantenir una bateria externa en bon estat durant molt més temps?

Hi ha diversos trucs que et poden ajudar a mantenir en perfecte estat la teva bateria externa durant molt més temps. Per exemple, és molt important que t'asseguris de mantenir el carregador portàtil (així com el telèfon mòbil i la resta de dispositius) allunyat de les altes temperatures, perquè la calor pot afectar el seu funcionament. D'altra banda, en utilitzar la bateria externa, és important que no la col·loquis a sobre del dispositiu que estàs carregant, ja que això podria augmentar-ne la temperatura. També has d'assegurar-te que no la utilitzes dins d'una motxilla o calaix, perquè això podria ser perillós en cas que el dispositiu se sobreescalfés.

En relació amb la bateria del carregador portàtil, és recomanable que mai no sigui inferior al 20 %. En cas de voler-la guardar un temps durant el qual no la faràs servir, és recomanable que tingui un 50 % de la bateria.

Recorda que també hi ha diversos trucs que et poden ajudar a allargar la vida del mòbil.

Aspectes que has de tenir en compte en escollir un carregador portàtil

Hi ha diversos factors que has de valorar en triar una bateria externa. Un d'ells és la potència, ja que en dependrà la durada de la bateria del carregador portàtil. Per tant, depenent de la potència del carregador portàtil podràs fer més o menys càrregues completes del telèfon mòbil sense haver de carregar la bateria externa.

També és important que et fixis en el disseny, perquè hi ha models molt compactes i lleugers, però també d'altres de dimensions més grans. Altres aspectes importants que has de tenir en compte són la velocitat de càrrega i el nombre de ports USB.

T'interessa la tecnologia i tens curiositat per aprendre nous trucs? Et convidem a descobrir molts més consells relacionats amb els dispositius electrònics a Connectem, el blog d'Andorra Telecom.

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail