Com saber l'IMEI del mòbil?

Data de publicació: 23/03/2022

Com saber l'IMEI del mòbil?

El procediment per saber l'IMEI del mòbil és molt útil per diversos motius, tant de seguretat com de reparació. Aquí t'expliquem com fer-ho i t'indiquem els diferents procediments. 

Com saber l'IMEI del mòbil: què és i el procediment que cal seguir

L'IMEI del telèfon mòbil és la matrícula, el que el distingeix de la resta. La principal idea és que no hi ha dos mòbils amb el mateix codi. D'aquesta manera, se'n pot controlar la traçabilitat.

Per exemple, si et roben el telèfon mòbil, és possible localitzar el terminal i, així, desactivar-lo. En conseqüència, és una informació summament interessant per perseguir els responsables i evitar un cost més gran. D'altra banda, també és bo perquè el fabricant disposi de la informació del model en casos de garanties o reparacions.

Aquest codi té 15 números que es poden distribuir en diferents camps. En primer lloc, els 6 primers números fan referència al país de fabricació del dispositiu. D'altra banda, els 2 següents parlen del fabricant i del número de sèrie. Finalment, s'hi indica el número de sèrie i, finalment, el codi verificador. Aquest número s'inclourà a tots els telèfons GSM.

Bàsicament, hi ha quatre maneres per localitzar el codi IMEI del mòbil. I és rellevant assenyalar que, en funció de si tens el dispositiu a mà o no, podràs optar per una o una altra. Pren nota, que això t'interessa:

Marcar un codi

Hi ha un mètode ràpid perquè es reprodueixi el codi IMEI, que és amb el marcador, sense més passos intermedis. Bàsicament, hauràs de marcar *#06# i, així, veuràs el codi a la pantalla. Aquesta és la manera més fàcil d'accedir a la informació, sobretot si tens a mà el telèfon. És important que tinguis present aquesta circumstància perquè, d'aquesta manera, no perdràs el temps. 

Entrar al menú d'ajustaments

La segona possibilitat, en cas que tinguis el mòbil a mà, és entrar al menú “Ajustaments”. Posteriorment, has d'anar a l'apartat “Estat” i a “Informació de l'IMEI”. El resultat és que accediràs directament al número IMEI; això sí, has de saber que, segons el model, hi pot haver diferències al menú. Si bé aquesta metodologia no suposa una gran complicació, sí implica que, en alguns casos, t'hauràs d'adaptar a les circumstàncies.

Consultar la capsa del telèfon mòbil

Aquesta és una alternativa útil en cas de robatori. Si consultes la capsa del telèfon mòbil, hi trobaràs el codi complet. Això serà possible en el cas que hagis comprat el telèfon mòbil nou, ja que el comerciant te l'ha de facilitar amb una capsa que contingui el carregador, el precinte, les instruccions i el número de sèrie corresponent. D'aquesta manera, et podràs posar en contacte ràpidament amb la policia o amb el fabricant.

Comprovar la bateria del telèfon mòbil

De vegades, la bateria del telèfon mòbil porta l'IMEI incorporat. Aquest és el mètode més feixuc, però has de saber que, en aquest cas, el que has de fer és treure-li la carcassa per accedir a aquesta informació. Cal assenyalar, però, que això dependrà del tipus de model del teu telèfon mòbil. El disseny pot fer que la manera d'aconseguir aquesta informació variï substancialment. 

Preguntes i respostes sobre com saber l'IMEI del mòbil

És bo que coneguis les preguntes i respostes següents relacionades amb l'IMEI del mòbil. De vegades, els usuaris tenen dubtes sobre com funciona aquest codi. Pren nota, que això t'interessarà:

Tots els telèfons mòbils tenen IMEI?

Sí, aquesta és una condició dels models actuals, sempre que siguin GSM. Ara bé, has de saber que quan es tracta de telèfons CDMA, la nomenclatura serà diferent. En qualsevol cas, el que és habitual és que funcionis amb IMEI, de manera que, per defecte, això és el que et trobaràs.

L'IMEI sempre té 15 xifres?

No necessàriament, perquè dependrà del nombre d'unitats que se'n fabriquin. Recorda, a més, que la condició necessària és que mai no hi hagi dos números amb el mateix IMEI, de manera que és possible que et trobis menys xifres i, en el futur, més. 

És imprescindible comptar amb l'IMEI per comercialitzar un mòbil?

Sí, perquè és la pista que permet saber qui el va fabricar. Per tant, sigui d'una manera o una altra, el podràs localitzar. És important tenir en compte aquest aspecte perquè, com que és l'equivalent a la matrícula, és únic.

Conclusió

Com saber l'IMEI del teu mòbil és molt important per evitar problemes en cas de robatori o pèrdua. En aquest sentit, esperem que aquest nou article t'hagi estat útil si, malauradament, t'has trobat en alguna d'aquestes situacions. I per estar al dia d'altres recomanacions, trucs i novetats sobre telefonia, Internet i televisió, no et perdis cap dels articles que t'oferim a Connectem, el bloc d'Andorra Telecom.

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail