Com utilitzar les enquestes de WhatsApp als teus grups

Data de publicació: 11/01/2023

Com utilitzar les enquestes de WhatsApp als teus grups

La possibilitat de fer enquestes de WhatsApp en grups és recent i obre noves possibilitats. T'expliquem amb detall com les has de fer per aconseguir els teus objectius.

L'ús de les enquestes de WhatsApp en grups: com fer-ho amb èxit

L'opció de fer enquestes de WhatsApp es pot activar de dues maneres: descarregant la darrera versió estable de l'app o utilitzant la darrera actualització de la mateixa. Sigui com sigui, ja les pots fer. I es podran utilitzar indistintament en dispositius que funcionin amb iOS (va sortir en primer lloc) o amb Android. Demanar opinió és important sempre, i els grups de xarxes socials són especialment propicis per fer-ho. A més, la immediatesa de les respostes i dels resultats agilitza qualsevol procés que es dugui a terme. Indubtablement, aquesta nova funcionalitat, que ja tenia Telegram des de feia un temps, ha arribat per quedar-se. I sempre que s'eviti la suplantació d'identitat, és una via aconsellable. Al cap i a la fi, ja són moltes les xarxes socials que inclouen aquesta funcionalitat a la interfície, ja sigui per a usuaris individuals o corporatius. El procediment és summament fàcil i no t'hauria de costar. Simplement, has d'entrar en un grup, triar l'opció compartir i sortirà una icona perquè puguis fer enquestes. A partir d'aquí, tocarà dissenyar-la segons el que prefereixis, però el disseny és intuïtiu, seguint l'estela de WhatsApp. La interfície inclou les diferents possibilitats:

Pregunta

La pregunta principal es pot editar a voluntat i no hi ha cap tipus de limitació. Bàsicament, perquè la escriuràs de zero, per això existeix plena llibertat. En aquest sentit, l'enquesta funciona de manera semblant a altres xarxes socials com LinkedIn. La diferència és que la pregunta es pot formular per un motiu merament lúdic o professional, segons la naturalesa del grup.

Opcions

Les opcions que pots incloure a l'enquesta són fins a 12 diferents, però poden ser menys. De la mateixa manera que abans, la idea és que les puguis editar com vulguis. L'objectiu és que disposis del màxim de possibilitats perquè les enquestes poden ser més o menys simples, més o menys complexes. Si els grups són nombrosos, aquesta és una bona manera d'aconseguir una mostra representativa. Posteriorment, n'hi haurà prou amb donar-li a "Enviar" perquè l'enquesta s'activi.

Resultats

Els resultats de l'enquesta es veuran en termes absoluts, no relatius. Coneixeràs el nombre total de persones que han triat cada opció i, a més, sabràs quines persones s'han decantat per cadascuna de les possibilitats en la possibilitat “veure vots”. Cal recordar que són grups d'adscripció voluntària i que, al final, WhatsApp és una xarxa social. Tens la possibilitat de tancar l'enquesta quan vulguis, un altre factor favorable.

Els principals usos de les enquestes a WhatsApp

L'ús d'aquestes enquestes és múltiple, perquè les possibilitats que s'obren ho són. En qualsevol cas, el consell general que donem és que les enquestes s'ajustin a la finalitat i la naturalesa del grup. Aquests són alguns exemples:

Decisions laborals

Les decisions en l'àmbit laboral són un dels motius pels quals fer una enquesta a WhatsApp. I això es pot veure des de dues perspectives: horitzontal i vertical. Per exemple, els companys poden preguntar si volen fer un sopar d'empresa i on; d'altra banda, la gerència pot utilitzar aquesta funcionalitat per fer triar els treballadors entre diverses opcions, en cas de dubte. Això, a la pràctica, pot estalviar molt de temps a treballadors i gerents, perquè es maneja directament.

Factor lúdic

Les enquestes es poden fer per divertir-se. En aquest cas entrarien les endevinalles o els acudits, fins i tot. Quan es tracta d'un grup d'amics, aquest és el context adequat per fer aquestes preguntes. Al capdavall, també és una manera divertida de passar l'estona. Aquí les possibilitats són immenses, així com la manera de plantejar preguntes disteses. Per tant, podem dir que és la via més oberta de les que hi ha.

Objetius sociològics

Els objectius sociològics són un altre dels motius de pes, des de dos punts de vista. Per exemple, si es tracta de fer enquestes electorals o d'opinió, els grups, com més nombrosos millor, en poden ser una bona mostra. La segona possibilitat és l'estudi de mercat, perquè pots preguntar per determinades preferències. Si això es fa en conjunt amb altres mitjans, és més fàcil que aconsegueixis els teus objectius. Els grups de debat o d'empresa solen ser els àmbits adequats per a aquest tipus d'enquestes.

En conclusió

Les enquestes de WhatsApp són una forma d'aconseguir informació interessant, tant amb finalitat lúdica com professional. I, com que ara ja estan disponibles a iOS i Android, són una possibilitat molt útil. Això sí, és recomanable que disposis d'una bona connexió Wifi. A Andorra Telecom et facilitem diferents serveis de connectivitat, tant a casa com amb mòbils. No dubtis a consultar-nos!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail