Tethering: com compartir les teves dades mòbils

Data de publicació: 05/10/2023

Tethering: com compartir les teves dades mòbils

Compartir dades mòbils mitjançant el tethering és una bona opció si el que vols és disposar de connexió a internet en més d’un dispositiu. Vols saber com funciona? T’ho expliquem.

El tethering com a via per a compartir dades mòbils

El tethering, bàsicament, consisteix a compartir les dades de connexió des d’un dispositiu a un altre. Generalment, es té com a referència un telèfon mòbil o una tauleta, i la connexió "s'obre" perquè la pugui fer servir un altre dispositiu. Tot i que preferentment es parla de connexions de dades, també és útil per a altres tipus de connexions.

Les maneres de compartir les dades són diverses. Per exemple, es pot utilitzar un cable USB per a connectar dos dispositius. Una alternativa és obrir el senyal i que, d’aquesta manera, puguin connectar-se altres dispositius. Finalment, la tecnologia Bluetooth és una altra de les possibilitats que hi ha, per a connectar des del teu telèfon mòbil. 

Ara bé, has de configurar el teu dispositiu perquè puguis activar aquesta opció al teu mòbil o tauleta. I, per descomptat, disposar d’una connexió a internet que es pugui compartir, sigui de dades mòbils o wifi.   

A això, hem d’afegir que gràcies a la tecnologia 5G, les opcions de connectivitat són més, perquè el senyal és de més qualitat. Per tant, estem davant d'una manera de compartir tecnologia i optimitzar-ne l’ús.

Els principals beneficis del tethering

El tethering és una tecnologia per a compartir dades mòbils que proporciona diversos beneficis. Dona una ullada als següents: 

1. Optimització dels recursos

El primer benefici és obvi, però no per això deixarem d’assenyalar-lo: s’optimitzen recursos. De fet, pots utilitzar la mateixa connexió a internet per més d’un dispositiu; si has de transferir dades o arxius, per exemple, és una bona manera de no perdre el temps, però també serveix per a la visualització de sèries a streaming.

2. Estabilitat de les dades

El segon avantatge d’aquest tipus de connexió, sobretot amb la xarxa 5G, és que les dades són estables. A diferència del que passava abans, avui en dia és possible comptar amb una connexió sense pujades i baixades significatives de la latència. Per tant, aquest és un factor important perquè la transferència de dades sigui òptima. 

Imagína’t que has de compartir un arxiu de feina, per exemple. En aquest cas, una caiguda de la velocitat pot ser letal, perquè malmet l’entrega. Afortunadament, avui en dia el tethering proporciona garanties.

3. Compartir dades mòbils amb alta velocitat

Un dels aspectes no tan coneguts del tethering és que és possible compartir dades mòbils amb alta velocitat. Ull, això depèn de cada cas i de les condicions del dispositiu, però generalment, amb la connexió 5G, és més senzill mantenir una connexió compartida amb alta velocitat. 

Què entenem per alta velocitat? Molt senzill: que puguis veure per streaming un vídeo, o que puguis jugar. Normalment, si comparteixes connexió amb una xarxa 5G, pots fer això sense dificultats. 

4. Versatilitat

Finalment, la versatilitat és un altre avantatge del tethering. Pensa que estàs fora de casa teva, que no tens wifi disponible, i que necessites passar una informació del teu telèfon mòbil a l'ordinador portàtil o a la tauleta; doncs bé, gràcies a aquesta modalitat, podràs compartir la connexió i solucionar problemes més fàcilment. 

Què has de tenir en compte abans de compartir dades mòbils

La tècnica del tethering no està exempta de riscos, ni s’hauria d’utilitzar de manera inconscient. Hi ha alguns aspectes que has de conèixer abans d’optar per aquesta modalitat de connexió. Fes-hi una ullada:

  • Has de saber amb qui comparteixes la connexió. Això és fonamental, per qüestions de privacitat i seguretat de la informació que es vulgui compartir. Si ho vols fer amb una altra persona, ha de ser de plena confiança. 
  • És imprescindible, també, que els dispositius estiguin degudament actualitzats. Diem això perquè, en el cas que no sigui així, s’obre la porta a atacs informàtics i que el teu telèfon mòbil o tauleta es malmeti. 
  • Finalment, hauries de comprovar si la velocitat de la connexió compartida, en aquesta modalitat, és l'adequada. Hem de recordar que no sempre és així, de manera que hauries de tenir-ho present. 

No t’enganyarem: tot i que el tethering és una tecnologia interessant, de vegades pot ser insuficient per a les teves necessitats. O, simplement, que hi hagin impediments que distorsionin les capacitats. 

En conclusió

Compartir dades mòbils és una manera de treure el màxim partit a les teves connexions. A Andorra Telecom disposem de diferents connexions a internet de dades. ¡Contacta amb nosaltres per conèixer millor els nostres serveis!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail