Tipus de connectivitat per a empreses

Data de publicació: 07/12/2022

Tipus de connectivitat per a empreses

La digitalització ha canviat la manera com treballem i, actualment, comptar amb una bona connectivitat per a empreses s'ha convertit en un requisit per a la gran majoria de negocis. La connectivitat és essencial per dur a terme diferents tipus de processos en una organització. Utilitzem aquest concepte per referir-nos al conjunt de recursos i elements que s'utilitzen per garantir una bona comunicació entre els diferents components d'una empresa. Això implica tant una comunicació interna com externa. És a dir, una bona connectivitat ha de permetre garantir una comunicació eficaç entre totes les persones relacionades amb una empresa: els membres de l'equip, els clients i els proveïdors.

Alguns dels sistemes que les empreses utilitzen per garantir que aquesta comunicació interna i externa sigui eficaç són el correu electrònic, les videotrucades, els missatges mitjançant xat, eines d'emmagatzematge al núvol, una intranet o xarxes socials corporatives, entre d'altres. Aquests sistemes o eines es poden gestionar mitjançant diferents tipus de connectivitat per a empreses. A continuació, t'expliquem per què una bona connectivitat és tan important per als negocis i parlem de quins tipus de connectivitat per a empreses hi ha.

Per què és tan important la connectivitat per a les empreses?

Avui dia, comptar amb una bona connectivitat i que hi hagi una connexió eficaç entre els diferents llocs de treball d'una empresa, o entre els llocs des d'on els empleats teletreballen, és essencial per diversos motius. Aquestes són les principals raons per les quals la connectivitat és tan important per a les empreses:

  • Comptar amb una bona connectivitat per a empreses permet garantir una alta disponibilitat. Això és important tant per a l'experiència dels empleats en fer la feina com per al servei d'atenció al client. És important que els sistemes als quals hauran d'accedir els treballadors, els clients i els proveïdors tinguin una alta disponibilitat. També és indispensable assegurar-se que els canals de comunicació estiguin optimitzats.
  • És essencial per a la comunicació, tant interna com externa. D'una banda, la connectivitat per a empreses permet als treballadors i als diferents departaments estar sempre en contacte. És una eina molt important que permet millorar el treball en equip i l'organització del negoci. D'altra banda, aquesta connectivitat també contribueix a optimitzar la comunicació entre l'empresa i els clients, i entre l'empresa i els proveïdors.
  • El fet de millorar la comunicació interna i beneficiar el treball en equip també contribueix a que l'empresa pugui millorar la seva productivitat. Això és perquè, en existir una comunicació eficaç i constant, és possible accelerar determinats processos i optimitzar el temps.
  • Una bona connectivitat ofereix la possibilitat d'accedir a dades des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Gràcies a això, és possible obtenir informació en temps real sobre diferents aspectes de l'empresa.
  • A més, hi ha diferents tipus de connectivitat. Per tant, cada empresa pot optar per la solució que consideri més convenient segons les seves característiques.

Quins tipus de connectivitat per a empreses hi ha?

Cada negoci és diferent quant a mida, característiques, estructura, forma de treballar, manera de gestionar els diferents processos, etc. Hi ha diferents tipus de connectivitat entre els quals les empreses poden escollir en funció de tots aquests aspectes. En altres paraules, hi ha diferents tipus de sistemes de connectivitat per a empreses, o diferents tipus de serveis que els negocis poden contractar per garantir una bona connectivitat.

Internet

Moltes empreses opten per connectar els diferents llocs de treball mitjançant una bona connexió a Internet. És a dir, és un servei de connexió que es contracta per una quota mensual i que permet als usuaris connectar-se a Internet. Comptar amb un servei d'Internet d'alta capacitat permet a les empreses garantir una bona connectivitat, la qual es caracteritza per la seva velocitat, entre altres aspectes. A més a més, és possible personalitzar aquest servei amb la contractació d'altres serveis professionals.

Xarxa privada

També hi ha diversos tipus de solucions de xarxa privada mitjançant les quals les empreses poden garantir una molt bona connexió entre diferents oficines en l'àmbit nacional. El nostre servei de xarxa intranet per a empreses, per exemple, proporciona una interconnexió privada i segura entre diferents oficines situades a Andorra. És una forma de garantir la privadesa de la informació i també ofereix molts altres beneficis a les empreses.

Connectivitat en l'àmbit internacional

En el cas de les organitzacions que tenen seus a diferents països, també hi ha serveis que permeten interconnectar la intranet nacional amb les seus a l'estranger. Es tracta d'una connexió privada, completament segura i dissenyada a mida depenent del lloc on es trobi la seu.

A Andorra Telecom t'oferim diversos tipus de solucions i serveis perquè puguis garantir una connectivitat eficaç a la teva empresa, siguin quines siguin les teves preferències i independentment de la mida del teu negoci.

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail