Quin tipus de connexió a Internet necessita el teu negoci?

Data de publicació: 01/02/2024

Quin tipus de connexió a Internet necessita el teu negoci?

Una connexió a internet d’empresa té unes necessitats específiques que la diferencien de les particulars. Vols saber quins criteris s'han de seguir per a triar bé? T’ajudem.

Com triar la connexió a internet del teu negoci

Les connexions a internet d’un negoci són, per definició, més potents que les particulars. De fet, han de suportar més trànsit de dades i són utilitzades per més persones. Però és bo, per evitar una despesa poc realista, acotar clarament els termes. Només així podràs triar el que realment t’interessa.

No obstant això, hem de dir que en els últims anys ha hagut un creixement de les connexions per fibra òptica. La raó és que, per a usos professionals, proporcionen una major velocitat i seguretat que les connexions wifi. Tot i això, i depenent del context, es pot triar una cosa o altra o, inclús, ambdues poden conviure. 

Existeixen diferents opcions de connexió amb arquitectura ONT segons la velocitat que necessitis. Veurem què és el que et pot convenir més depenent del cas:

1. Connexió a internet: mida del negoci

El primer que s’ha de considerar abans de res és la mida del negoci. I diem això perquè, com més petit i simple sigui, menys complicacions tindràs. Per exemple, un autònom pot tenir suficient amb una connexió amb velocitat d’1 Gbps, però una empresa d’unes certes dimensions podria requerir el màxim de fins a 10 Gbps.

Una altra qüestió és el tipus de negoci. El motiu? Que si es tracta d’un comerç o un negoci d'hostaleria, potser es vol oferir l’opció de wifi obert per als clients. En aquest cas, es poden personalitzar les condicions de velocitat (300, 700 o 1 Gbps), així com els accessos. 

2. Dispositius als quals es connectarà

El nombre i el tipus de dispositius en els quals funcionarà la connexió és igualment determinant. Si, per exemple, es tracta d’una connexió per a diversos ordinadors, potser necessites un servei més potent que pugui assumir una càrrega elevada. I, perquè no dir-ho, serveis com la connexió o la centraleta iCloud guanyen més valor, si és possible. Moltes vegades, cal pensar en conjunt quan parlem de connexió a internet i telecomunicacions.

Per exemple, sovint necessites fer reunions o videoconferències internes. Et convé disposar d’un servei connectat al núvol (iCloud) que, a més, compleixi amb els estàndards legals de protecció de dades d’Andorra. Per tant, el tipus de connexió a internet també variarà. 

3. Emplaçament del negoci

L’emplaçament del negoci és un altre dels punts que no s’han d’obviar a l’hora de treballar. I diem això perquè no sempre és físic. Posem un exemple: una empresa de missatgeria, de transports o que treballi amb comercials a peu de carrer. En tots aquests casos, a més de la connexió a internet per a les oficines, hauries de comptar amb plans de connexió de dades per als mòbils de l’empresa. La xarxa 5G, per exemple, hauria de solucionar sense grans dificultats les qüestions de connectivitat.

La fibra òptica permet salvar el problema de la cobertura pràcticament a la totalitat del territori. Ara bé, no està de més que consultis a un comercial sobre les diferents possibilitats d’integrar connexions mòbils en el paquet de serveis. 

4. Volum de feina

El volum de feina és, també, un element que no es pot obviar. Sobretot, perquè funcioni bé una connexió, ha de tenir una velocitat prou alta. Quan es tracta de connexions a internet d’empresa, no hauria de ser en cap cas menor d’1 Gbps. Avui en dia existeixen connexions d’alta capacitat per a determinades companyies que podrien arribar fins a 10 Gbps.

Com més tràfic d’arxius i documents tinguis, o més videoconferències facis, més t’interessarà una connexió ràpida. Tenir en compte aquest punt és igualment rellevant, perquè la fibra òptica sol ser la millor solució.

5. Requisits de seguretat

Finalment, els requisits de seguretat són un altre dels elements que et poden fer optar per una connexió o una altra. Avui en dia, si es tracta de connexions per a empreses, hi ha alguns punts que has de tenir en compte, més enllà de la política d'autoregulació d’accés interna que hauries d’implementar.

Per exemple, la teva connexió a internet inclou un servei de tallafocs com a primera protecció? Té una protecció anti DDoS per a evitar atacs de servei de denegació? O millor, té SD-WAN per a facilitar la interconnexió evitant intrusions al mateix temps? Tots aquests serveis addicionals poden aportar-te tranquil·litat.

És cert que la fibra òptica, ja de per si, és més segura que el wifi. Però, quan es tracta d'una connexió a internet professional, tota seguretat és poca. 

Per tot això...

La connexió a internet per a negocis ha de triar-se bé perquè doni bones prestacions i no infrautilitzis la inversió. Tens dubtes de quina és la solució que més t’interessa? No et preocupis, perquè a Andorra Telecom oferim opcions de connectivitat per a autònoms i empreses. ¡Contacta amb nosaltres per a saber-ne més!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail