Les millors pàgines per a descarregar llibres electrònics

Data de publicació: 16/08/2023

Les millors pàgines per a descarregar llibres electrònics

Descarregar llibres electrònics (legalment) és una manera òptima de tenir accés lliure a la cultura. El 4 de juliol és el Dia Mundial de l’Ebook i, per celebrar-ho, et direm quines són les millors pàgines per a descarregar-ne. 

Les millors pàgines per a descarregar llibres electrònics (amb garanties)

Aquestes pàgines per a descarregar llibres electrònics tenen diversos elements positius en comú: vàries referències, en castellà i de domini públic. A més, són pàgines segures i lliures d’amenaces i de connexions no desitjades, de manera que no tindràs problemes en aquest sentit.

La realitat és que, per a llegir llibres de domini públic, qualsevol d’aquestes pàgines et serà útil. Una altra qüestió  són aquells llibres que encara tenen drets d’autor, perquè en aquest cas és preferible utilitzar un portal com Amazon per a descarregar-lo en format Kindle, pagant prèviament; l’ebook és molt més barat que un llibre físic. Així pots donar un ús diferent als teus dispositius mòbils.

Per tant, és bo que sàpigues a quines pàgines pots descarregar els llibres de manera segura. Anota-les, que de ben segur que trobes alguna d'interessant:

1. Descarregar llibres electrònics: Elejandría

El portal Elejandría destaca per ser una de les opcions principals per al públic hispanoparlant. És fàcil de fer servir, i conté nombroses referències d’ebooks en castellà, de diverses èpoques i temàtiques. Podem trobar des d’El Codi d’Hammurabi, als Episodis Nacionals de Benito Pérez Galdós. Hi ha un total de 1.674 referències de fàcil baixada, tant en format epub com pdf. 

2. Open Library

El portal obert Open Library és una biblioteca digital de préstecs de llibres a tot el món en format digital. Tens a l’abast més d’1,7 milions de referències de domini públic a l'Internet Archive i en diversos idiomes. A més, hi ha múltiples formats disponibles, des dels clàssics epub i pdf a ascii, djvu i daisy. Tot i que és una pàgina de fàcil accés, pot ser que no sigui tan intuïtiva; d'aquí ve que hi hagi molta gent que no la conegui. 

3. Projecte Gutenberg

El Projecte Gutenberg és una altra de les opcions disponibles que existeixen i que, com a  portal de llibres, ja existia en format físic el 1971. Es tracta d’una plataforma que permet descarregar 70.000 llibres de domini públic en diversos idiomes, i té un fons en castellà força interessant. Això sí, veiem el problema que, en alguns casos, el format de baixada i l’estructura de les obres és millorable; de totes maneres, continua sent una possibilitat que has de tenir a mà. 

4. ePublibre

La plataforma ePublibre serveix per a descarregar llibres en castellà amb registre previ. Compta amb 34.000 referències disponibles, i pots descarregar els llibres en format epub o movi. Per altra banda, les referències estan ben distribuïdes segons el gènere literari o, fins i tot, pots accedir als comentaris dels usuaris. Això és especialment interessant si no tens referències prèvies d’una obra literària i necessites orientació. 

5. Amazon

Tot i que Amazon està associat al pagament per descàrregues, el que és cert és que també tens la possibilitat de descarregar llibres electrònics gratis en castellà i en altres idiomes. Per a això, has d’activar la funcionalitat Kindle Unlimited, que t’obligarà a tenir un compte d’usuari prèviament i descarregar els llibres en aquest format. O, dit d’una altra manera, aquesta és una manera d’accedir a contingut gratuït i descarregar llibres electrònics si ja ets client de l'empresa. 

6. Textos.info

Textos.info és un portal variat de llibres i textos en castellà d’autors universals. Conté més de 5.000 referències de descàrrega gratuïta en format pdf, kindle o epub. Hi pots trobar tota mena de referències de domini públic, clàssiques i del segle XIX i XX. Trobaràs novel·les, contes, assajos i textos. Per altra banda, també hi pots trobar publicacions d’autors anònims que les posen a disposició del públic. 

7. Biblioteca Digital Hispànica

La Biblioteca Digital Hispànica és una manera d’accedir a fons clàssics i en edició facsímil. Té més de 220.000 referències de qualitat i les considerem importants per a investigadors o interessats en textos clàssics en llengua castellana. És gratuïta i la descàrrega es farà amb pdf, tot i que les obres literàries lliures són menys i el procés a vegades pot ser molt burocràtic. Tot i això, si estàs interessat en textos antics, és una possibilitat. 

8. Wikisource

El servei Wikisource de la Wikipedia ofereix textos gratuïts sense necessitat de registrar-te, en tots els idiomes disponibles al portal. Concretament, també hi ha llibres en castellà, i el total de referències per a descarregar són 80.828, en constant creixement. Els formats de descàrrega permesos són epub, pdf i mobi, i pel mateix propi sistema col·laboratiu de Wikipedia hi ha una actualització constant. Per tant, és una opció interessant per a accedir a nombrosos títols clàssics i de sempre. 

En resum

Descarregar llibres electrònics és una opció d’accedir a la cultura sense costos addicionals, gràcies als lectors d’ebooks. Una connexió a internet 5G com la que oferim a Andorra Telecom et permet descarregar tots els llibres que necessitis amb totes les garanties. Truca’ns i t’informarem de les possibilitats disponibles!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail