5 consells imprescindibles per a fer bones fotos amb el teu mòbil

Data de publicació: 24/08/2023

5 consells imprescindibles per a fer bones fotos amb el teu mòbil

Fer bones fotos amb el mòbil és un desig de milions de persones, perquè aquest aparell és part de la nostra vida quotidiana i compta amb aquesta funcionalitat. No t'amoïnis: et donem consells per aconseguir uns resultats òptims. 

Com fer fotos bones amb el mòbil: 5 consells molt útils que t'ajudaran

Abans de res, recorda que segons el model del teu telèfon mòbil i les seves prestacions, poden haver-hi matisos. No funciona igual un iPhone que un Android, i de vegades un model té més possibilitats que un altre. I assegura't que el mòbil sempre està ben carregat. De totes maneres, sí que és possible donar consells generals per a fer fotos amb èxit.

Aquestes pautes s’haurien de tenir en compte, perquè el procés per fer una fotografia té la seva complexitat. Dona-li un cop d’ull a aquestes 5 propostes:

1. La lent ha d’estar sempre neta i en bon estat

Primer de tot, t’has d’assegurar que la lent estigui neta i en bon estat. Si la resposta és "no" a ambdues qüestions, és difícil fer fotografies de qualitat. 

Com que és habitual que una lent s’embruti o s’embafi, et recomanem que tinguis sempre una petita camusa o drap a mà, així com un líquid que sigui compatible; la qualitat de les fotos millorarà molt. Abans de posar-te a fer les fotos, has de revisar aquesta qüestió perquè, si no, el resultat es distorsionarà. 

A més, hauries de vigilar també que la lent no tingui cap ratllada o petit trencament, que potser no es veu a simple vista, però que pot influir molt en el resultat de les fotos. Tenir cura de la càmera del mòbil i tapar-la bé és el més convenient. 

2. Busca la millor il·luminació possible

Una bona il·luminació, sense que això suposi enlluernar o patir excessos de calor, és fonamental per fer bones fotos amb el mòbil. Has de buscar un lloc en què hi hagi llum suficient, i si és possible homogènia. Perquè d’aquesta manera la qualitat del resultat serà òptima. Únicament, si vols fer fotografies a un nivell més professional, t’interessaria treballar amb els diferents punts de llum. 

Aquí entren en joc diversos factors: des del moment del dia, al tipus de fotografia que es pugui fer. I sí, aquí els efectes poden jugar-hi un paper, però el principal és l’habilitat que tinguis com a  fotògraf, inclús amb un telèfon mòbil. 

3. Tria un punt d’enfocament fix per a objectes estàtics

Un altre aspecte important es optar per un punt d’enfocament fix, i amb això ens referim a dues qüestions: en primer lloc, que triïs el lloc des d’on vols captar l’instant, si és possible, amb calma i comparant; la segona qüestió és que, si pots, asseguris l’estabilitat del teu telèfon mòbil amb un trípode o algun altre tipus de suport. 

Quan es tracta de sessions de fotos d’un mateix punt d'enquadrament, és recomanable buscar un lloc fix. Això ajudarà a fer fotos de millor qualitat i, sobretot, a comparar els resultats de les diferents preses que facis. 

4. Fes fotos en mode ràfega

Les fotos en mode ràfega fent diversos tirs són la millor opció quan vols editar a posteriori, o no et vols quedar amb una única opció. No oblidem que la fotografia és la captació d’un instant, i per això, potser necessitaràs fer diverses fotos fins a trobar aquella amb la que estiguis més conforme.

De vegades has de fotografiar objectes o persones en moviment, i no sempre és tan fàcil trobar aquest instant. Les ràfegues van molt bé, perquè després pots veure quina és la millor fotografia que s’ha fet, i per a això només cal que mantinguis premut el botó de disparar una mica més d’estona de l’habitual. 

Aquesta és una recomanació que serveix per a tota mena de fotògrafs principiants i professionals. Sempre ets a temps d’eliminar-ne més tard, així que aquesta és una bona opció.

5. Fer bones fotos amb el mòbil és possible amb ajustaments manuals

Els telèfons mòbils poden tenir nombroses ajustaments, tant de zoom com de flaix (generalment, desaconsellables) per a fer fotos. Però hi ha una possibilitat no sempre prou valorada, que són els ajustaments manuals.

Que pots fer amb els ajustos manuals? Per exemple, millorar l’enfocament quan facis fotos de nit perquè, en aquest cas, sí que és recomanable tenir més temps per disparar les fotografies. També la sensibilitat ISO et pot servir en alguns moments per captar millor la llum.

En aquest cas, més que en altres, és bo que vegis quin és el teu model i les seves capacitats. Si les utilitzes bé, pots aconseguir fotos de major qualitat, sobretot de nit. De totes maneres, si estàs començant, el mode automàtic et pot ser útil. 

En conclusió...

Fer bones fotos amb el mòbil és possible, fins i tot en l’àmbit amateur, si segueixes unes pautes, tot i que el model que tinguis ajudarà. A Andorra Telecom proporcionem connexions a internet perquè enviïs les teves fotografies des de qualsevol lloc. Truca’ns sense compromís!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail