La novetat dels mòbils plegables

Data de publicació: 18/05/2022

La novetat dels mòbils plegables

Els mòbils plegables han guanyat presència social en els darrers anys, i han vingut per quedar-se. En aquest article et parlem de les funcionalitats i els avantatges d'ús. 

Funcionalitats i avantatges de fer servir mòbils plegables

Els telèfons mòbils plegables, com el seu nom indica, es poden plegar per estalviar espai. Ara bé, perquè es puguin fabricar, han de tenir pantalles OLED, que faciliten una certa flexibilitat, a diferència de les clàssiques pantalles LED.

Quan parlem d'un mòbil plegable cal assenyalar que no ens referim als models clàssics analògics amb tapa. Estem referint-nos a models amb una pantalla més gran que, després, es pot tapar. Aquesta tecnologia no compromet la qualitat i, d'entrada, proporciona més prestacions per a l'usuari. Per exemple, no es renuncia a cap de les aplicacions ni al teclat tàctil, de manera que aquests models són una evolució. 

El 2019, aquests models es van començar a generalitzar i avui dia ja són una opció habitual amb nombroses aplicacions. Aquests són els principals avantatges d'aquests models:

Millor resolució

La resolució de la pantalla d'aquests telèfons mòbils és millor que l'habitual. I, sens dubte, aquest és un punt que marca la diferència respecte als telèfons clàssics. La raó és que tenen una major capacitat de contrast i color. Cal assenyalar que aquest punt marca la diferència per aconseguir que l'experiència d'ús sigui més fàcil.

En conseqüència, és una opció interessant si dones importància a la qualitat davant d'altres qüestions. Cal assenyalar que, afortunadament, hi ha hagut una millora en les resolucions de les pantalles OLED. Avui dia, la resolució mitjana d'aquests mòbils és d'alta qualitat. 

Pantalles més grans

La pantalla d'un mòbil plegable sol ser més gran que la dels mòbils convencionals. El motiu rau, precisament, en el fet que es pot plegar i estalviar espai. Per tant, és una possibilitat que utilitzen les persones per motius de feina, tant per a videoconferències com per prendre notes.

Hi ha alguns models nous que s'assemblen a petites tauletes. Ara bé, sí que val la pena que sàpigues les diferents possibilitats que hi ha al mercat. 

Bateries amb més autonomia

Les bateries amb més autonomia són una altra de les característiques diferencials d'aquest tipus de models. El motiu és que les pantalles són més grans i, per tant, es pot treballar durant tot el dia sense haver de recarregar. Aquest és un punt decisiu per a qui hagi d'utilitzar aquest aparell a diari. 

No obstant això, convé assenyalar que hi ha nombroses diferències depenent del tipus de bateria i model. Per tant, és convenient que facis una ullada a aquesta qüestió quan triïs una possibilitat de treball.

Resistència de la pantalla

La resistència de la pantalla sol ser més gran en dispositius plegables que en els fixos. Per què? Perquè les pantalles OLED solen ser més resistents als cops que d'altres. Tots sabem quins són els problemes de que caigui el mòbil i quan costa reparar-lo. Doncs bé, amb aquest tipus de models, els perjudicis es reduiran, i molt, perquè les possibilitats que es trenqui són mínimes. 

Una altra possibilitat que hi ha, a més, és la de contractar una assegurança de pantalla per prevenir. De tota manera, aquest tipus de models t'ajudaran perquè no hagis de fer aquestes gestions.

Més facilitat per treballar

La mida, la durabilitat de la pantalla i altres aspectes fan que sigui més fàcil treballar amb aquests mòbils que amb els models convencionals. Val la pena tenir-ho en compte, ja que, per a qui busqui un ús professional, aquest és un punt molt important. I cal afegir que molts telèfons mòbils que es poden plegar s'han convertit en petites oficines portàtils.

Per tant, és un tipus de model que pot resultar molt útil a mitjà i llarg termini. Aquest és un altre dels punts que val la pena considerar quan compres un mòbil. 

Quins inconvenients tenen els mòbils plegables?

La utilització d'un mòbil plegable, encara que és recomanable, pot no ser-ho en determinats contextos. Aquests són els principals desavantatges que et pots trobar a la majoria de models:

  • Alguns models poden tenir un gruix excessiu. És a dir, encara que no ocupen tant d'espai quan els guardes, sí que poden generar algun problema a les càmeres. En alguns casos, fer servir l'aparell pot resultar una mica aparatós.
  • Els preus d'alguns models poden resultar excessius. Ara bé, cal assenyalar que avui dia ja hi ha nombroses opcions accessibles pel que fa a la relació qualitat-preu. Per tant, en aquests models es fa més important que mai comparar.

Cal assenyalar, doncs, que encara que hi ha inconvenients, els avantatges d'aquests models els superen. En conseqüència, si l'utilitzaràs per treballar, probablement et compensi.

Conclusió

Les mòbils plegables són, per moltes raons, una opció de futur que et convé conèixer. A Andorra Telecom comptem amb diverses opcions de telefonia mòbil perquè puguis triar la que s'adapta millor a les teves necessitats. No dubtis a contactar-nos per saber més sobre els nostres serveis!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail