Val la pena comprar mòbils recondicionats?

Data de publicació: 13/04/2022

Val la pena comprar mòbils recondicionats?

Els mòbils recondicionats poden ser una bona alternativa als mòbils nous, ja que aquests dispositius poden oferir molts avantatges. A l'hora d'escollir un telèfon mòbil, t'has de fixar en diversos aspectes. En primer lloc, has de tenir en compte l'ús que donaràs al telèfon. Depenent de si l'utilitzaràs únicament per fer trucades i enviar missatges, o si també utilitzaràs altres aplicacions, com ara xarxes socials, per exemple, serà més recomanable optar per un model o un altre.

A més del nombre d'hores que utilitzes el mòbil al dia i la capacitat que aquest necessiti per a les diferents aplicacions que vulguis fer servir, també hauràs de parar atenció a aspectes com el preu, la mida de la pantalla, la bateria, el sistema operatiu i les seves actualitzacions. En comprar un telèfon mòbil, també ens podem trobar amb diverses opcions en relació amb l'estat de l'article, i una d'aquestes opcions són els mòbils recondicionats. A continuació, t'expliquem què són exactament i si són una opció que val la pena.

Què és un mòbil recondicionat?

Un mòbil recondicionat és un dispositiu que un client ha comprat i ha retornat, per algun motiu concret, durant el període de devolució del dispositiu de 30 dies o arran d'algun possible defecte de fàbrica. Després d'això, el fabricant ha fet una revisió per millorar possibles danys o desperfectes. Després de fer els controls de qualitat pertinents, s'ha tornat a embalar el producte per vendre'l novament. No obstant això, aquesta vegada es ven a un preu inferior al preu original del dispositiu. D'altra banda, també podem parlar de mòbils recondicionats per referir-nos a dispositius que s'han utilitzat com a mostra a botigues o exposicions. I que, per tant, ja s'han utilitzat, per la qual cosa no es poden considerar nous, encara que es trobin en perfectes condicions.

La diferència principal entre els mòbils recondicionats i els mòbils de segona mà és que, en el primer cas, poden haver tingut algun desperfecte, però abans de tornar a vendre's, s'ha dut a terme un procés per assegurar-se que s'ha reparat qualsevol dany, i el dispositiu funciona. Generalment, els mòbils recondicionats s'han utilitzat durant un període de temps més aviat curt. En canvi, en el cas dels mòbils de segona mà, aquests poden haver estat utilitzats durant setmanes, mesos o, fins i tot, anys. Per tant, el seu estat dependrà de diversos factors, com el temps durant el qual s'hagin utilitzat, la pantalla o les actualitzacions, entre d'altres.

Quins són els avantatges dels mòbils recondicionats?

Hi ha diversos motius pels quals comprar un mòbil recondicionat pot ser una bona idea. Per començar, tal com hem comentat, el dispositiu serà més econòmic que si compréssim un dispositiu completament nou. Això és perquè algú ja l'haurà utilitzat anteriorment. Tot i això, el telèfon mòbil es trobarà en bon estat. A més, a causa de les característiques dels telèfons recondicionats, aquests solen ser models força recents, que han sortit al mercat els mesos anteriors. Això significa que, si decideixes comprar un mòbil recondicionat, tindràs un dispositiu de característiques similars a un model nou, però per un preu força més econòmic.

D'altra banda, comprar un dispositiu recondicionat és una manera d'assegurar-nos que es troba en bon estat. Com que es tracta d'un dispositiu que va ser retornat a causa d'algun desperfecte i que després s'ha reparat, tenim la garantia que s'han fet les revisions necessàries per garantir el bon funcionament del telèfon.

Finalment, no hem d'oblidar que comprar un producte recondicionat també és beneficiós per al medi ambient. Això és perquè, en comprar un producte que ja està fabricat, ajudarem a que no sigui necessari fabricar-ne un de nou. Això contribuirà a disminuir l'ús de productes químics que poden ser perjudicials per al medi ambient, i la contaminació.

Aspectes que has de tenir en compte abans de comprar un telèfon mòbil recondicionat

Per descomptat, comprar un telèfon mòbil recondicionat té molts avantatges, però també hi ha alguns aspectes importants que has tenir en compte en comprar aquest tipus de dispositius. Com hem comentat, comprar un mòbil d'aquestes característiques pot valer molt la pena quan es tracta d'un model molt nou, si el dispositiu té pocs mesos. No obstant això, hi ha la possibilitat que hi hagi molt poca diferència de preu entre dos dispositius del mateix model, un de nou i un de recondicionat. En aquests casos, serà més recomanable optar pel dispositiu nou. D'altra banda, un altre aspecte important que cal valorar en el moment de comprar un mòbil recondicionat és la garantia. Generalment, els dispositius nous disposen d'una garantia de més durada que els productes recondicionats o de segona mà.

Com hem comentat, els mòbils recondicionats tenen molts avantatges, però també poden presentar algun inconvenient. Tot i així, són una molt bona opció. Especialment, en aquells casos en què volem comprar un producte que és pràcticament nou i es troba en molt bones condicions. Vols descobrir nous trucs i consells relacionats amb la telefonia? Troba'ls a Connectem, el bloc d'Andorra Telecom.

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail