Mode emergència del mòbil: per a què serveix?

Data de publicació: 15/11/2021

Mode emergència del mòbil: per a què serveix?

Havies sentit a parlar del mode emergència del mòbil? Si és així, potser et sorprendrà saber que algunes persones no saben que existeix, com configurar-lo o quina és la seva funció. Per aquesta raó, hem preparat unes notes ràpides sobre la utilitat d'aquest mode i com el pots activar des de diferents terminals.

Per a què serveix el mode emergència del mòbil?

Potser recordes una notícia del 2019 que es va fer viral i que involucrava una agressió a una jove. La noia va poder alertar les autoritats del que estava succeint gràcies al mode emergència del mòbil, una manera senzilla de fer trucades d'emergència. Només prement el botó d'encesa del telèfon intel·ligent diverses vegades, el telèfon es posa en funcionament i fa una trucada d'emergència. A la majoria de models, a més, es pot alertar un familiar de que s'ha produït una situació de perill.

Així que podem dir que el mode emergència dels telèfons mòbils serveix per fer un crit d'alarma fàcil i ràpidament en una situació de perill.

Interromp el mode d'emergència del mòbil altres funcions del telèfon?

En absolut. Pots configurar el teu telèfon perquè doni l'avís corresponent en cas necessari sense alterar-ne les funcions. Al contrari que el mode avió, per exemple, el d'emergència no elimina la possibilitat de fer trucades ni la de connectar-se a Internet. Es tracta d'una funcionalitat que suma, integrada, en general, al menú de seguretat del telèfon. Configurar-lo quan adquireixis el terminal és una bona idea, encara que només sigui per precaució. Una mica més avall t'expliquem com fer-ho.

Activació del mode emergència als diferents tipus de telèfon

iPhone d'Apple

En els models 8 i posteriors, el mode emergència està activat de sèrie. L'únic que has de saber és com fer les trucades d'SOS o emergència. Hi ha dues formes:

  • Prémer alhora, i durant uns segons, el botó d'encesa i el del volum. En aquest cas, apareixerà el botó per fer la trucada i el telèfon mateix marcarà el número d'emergències del lloc on et trobis.
  • Prémer 5 vegades el botó d'encesa. Encara que pot semblar un número excessiu de vegades, la veritat és que només cal prémer-lo compulsivament, no cal comptar. Quan arribis a 5, el telèfon activarà un senyal sonor (per si vols cancel·lar la trucada) i, després, marcarà el número d'emergències.

Pots desactivar el mode emergència de l'iPhone a través de Configuració-Emergència SOS-Activar/desactivar.

Per configurar el contacte d'emergència al qual vols avisar, i que rebrà aquest avís un cop es faci la trucada als serveis d'emergència, has d'obrir l'aplicació Salut. Un cop a l'aplicació, toca la teva foto de perfil, després «Dades mèdiques», «Editar» i «Contactes d'emergència».

Si per qualsevol motiu necessites fer una trucada d'emergència des de l'iPhone bloquejat d'una altra persona, també pots fer-ho. Només cal que, des de la pantalla inicial, facis lliscar el dit cap amunt des de la part inferior de la pantalla. Veuràs les sigles SOS, que hauràs de prémer per trucar.

A l'iPhone 7 i anteriors, també és possible fer trucades d'emergència, encara que és lleugerament diferent, ja que la funcionalitat de trucar prement els dos botons laterals del terminal no existeix. En lloc d'això, has de fer el següent:

  • Prémer 5 vegades el botó lateral o el superior ràpidament. Aleshores, apareixerà la barra d'Emergència SOS.
  • Fes lliscar la barra d'Emergència SOS.

També pots fer servir el mode emergència des del teu Apple Watch.

Mode emergència del mòbil a sistemes Android

Xiaomi, Huawei, Samsung i altres operadors que funcionen amb el sistema Android s'han sumat a l'opció d'activar el mode emergència del mòbil mitjançant 5 tocs al botó d'inici. Abans de l'Android 12, el mode d'activació de les trucades d'emergència era una mica més complex, però la competència entre iOS i Android juga a favor de l'usuari i actualment tots dos són igualment senzills.

Per configurar qüestions com ara el senyal sonor, el que has de fer és obrir l'opció de configuració, accedir a SOS d'emergència i tocar per activar-lo. Si ho fas així, quan premis el botó d'inici 5 vegades la trucada als serveis d'emergències no serà immediata, sinó que sentiràs una alarma durant 5 segons. Aquest és el temps que tens per cancel·lar l'avís en cas d'error. 

La veritat és que aquest canvi implementat a la versió 12 d'Android facilita molt les coses, ja que abans calia navegar per diferents menús i submenús, cosa que no sempre és possible en una situació d'emergència real, quan els nervis són proclius a jugar-nos males passades. Per a un ús més fàcil, a més, no has d'activar la funció quan compres el telèfon, ja que ve activada de fàbrica.

Igual que a un iPhone, pots fer una trucada d'emergència encara que tinguis el telèfon bloquejat fent lliscar la pantalla inicial cap amunt i prement «Trucada d'emergència».T'ha semblat útil aquest article? Vols seguir traient el màxim profit al teu telèfon mòbil? Segueix llegint el nostre blog!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail