Gas: la nova xarxa social líder en descàrregues als EUA

Data de publicació: 09/08/2023

Gas: la nova xarxa social líder en descàrregues als EUA

La nova xarxa social Gas, que està batent rècords de descàrregues als Estats Units, destaca pel seu sistema que afavoreix la positivitat. Aquesta entrada t’ho explica tot...

Gas, la nova xarxa social que fomenta el bon ambient entre els joves

Les xarxes socials ens han donat la possibilitat d’interconnectar-nos amb gent que està lluny físicament, però l’anonimat també ha afavorit conductes com el cyberbullying i figures com el hater; això, a vegades, dissuadeix a les persones que volen conèixer gent.

L’any 2022, es va llençar Gas, una nova xarxa social concebuda, en principi, com a app per a joves i adolescents. L’objectiu és conèixer gent, però, a diferència d’altres xarxes, es prioritza el bon ambient. Això fa que, avui, sigui una de les apps més descarregades dels Estats Units, tot i que no està disponible a l’app de Google.

Com funciona Gas? Bàsicament, mitjançant el format d’app per a adolescents, que han d’incloure el seu institut o escola per a geolocalitzar-los. D’aquesta manera, es crea un microcosmos entre els alumnes d’un lloc. Una vegada que un grup està connectat, es permeten fer preguntes, sempre positives, cap algun dels companys o companyes com: "de qui ets admirador secret,  o "qui té el millor somriure". La clau, doncs, està a generar bon ambient. La persona que ha rebut el compliment pot conèixer més dades mitjançant un servei de pagament. 

L’èxit de descàrregues d’aquesta xarxa social ha sigut important i en un context de trolls i haters, és una novetat positiva. Ara ja està disponible en castellà i pots descarregar-la per a Android. Aviat s’espera que s’estengui a nous àmbits. 

Quins avantatges té Gas respecte a altres xarxes socials?

Seguir unes pautes per a navegar segurs a internet és essencial, però aquí fem un pas més enllà. Com podem veure, el concepte d’aquesta nova xarxa social és diferent respecte a altres. Els avantatges de Gas respecto a altres xarxes socials són moltes, i volem destacar les més importants:

1. Aquesta nova xarxa social ajuda a la salut mental dels joves

És molt millor crear bon ambient que crear "mal rotllo", i això contribueix a la salut mental dels joves. Entrar a una xarxa social no es converteix en un camp de batalla, sinó en un espai d’entreteniment per parlar del millor que té cada persona. No ha d'estranyar, doncs, que en alguns casos Gas hagi superat en descàrregues al mateix TikTok. 

Quan s’eliminen les possibilitats de patir assetjament escolar, un ja guanya en tranquil·litat. Però si, a més, resulta que l’únic que rebràs d’aquesta xarxa són coses bones, és normal que tingui èxit. 

2. Desapareixen els trolls o haters, perquè no tenen cabuda

El pitjor que li pot passar a un troll o hater és que no tingui cabuda, i a aquesta xarxa és literalment impossible. Només es poden fer preguntes positives, de manera que qualsevol troll o hater es veurà limitat en la seva operativa. Les persones que vulguin evitar situacions desagradables, aquí hi tenen una via ideal, perquè els dolents no podran fer de les seves.

Si es vol estar en un lloc on un troll no pugui fer mal, sens dubte aquest és el lloc adequat. A Gas, ni la crueltat hi té cabuda, perquè rebre afalacs no implica que hi hagi cita; és, simplement, això.

3. Es facilita l’establiment de vincles de relació amb persones properes

Un altre dels beneficis d’aquesta xarxa social es que és més fàcil relacionar-se de manera sana amb gent que està a prop. No en va, Gas està pensat per a companys d’institut, de manera que és una manera de conèixer el millor de les persones que et rodegen, o de fer-li saber. 

Moltes vegades, les persones que tenim a prop tenen una millor opinió de nosaltres del que pensem. No és bonic saber-ho i, d’aquesta manera, relacionar-nos des del reconeixement del qual millor tenim? Doncs bé, amb Gas és possible. 

4. Gas posa el focus a tot el que és positiu, i no a el negatiu

Finalment, la clau principal està a què es posa el focus en punt positiu, i mai en el  negatiu. Al final, el que pots fer a aquesta xarxa social són compliments, de manera que l'atmosfera que es crea és agradable. Tots sabem que és millor alliberar endorfines que cortisol, de manera que, per a un adolescent, sentir-se valorat és fonamental. 

Marcar les regles del camp de joc és fonamental i, en aquest cas, no hi ha lloc per el dolent, només per lo bo. Més enllà dels perills objetius de moltes xarxes socials, podem dir que, aquí, el risc és nul.

En resum...

La nova xarxa social Gas, per la seva positivitat, ha vingut per a quedar-se i és probable que noves versions, pel públic adult, apareguin. Sigui com sigui, per això és necessari tenir una bona connexió a internet, i això és el que oferim a Andorra Telecom, tany en dades com en fibra. Contacta amb nosaltres per a saber-ne més!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail