Com evitar que suplantin la teva identitat a WhatsApp?

Data de publicació: 25/10/2022

Com evitar que suplantin la teva identitat a WhatsApp?

WhatsApp és l'app de missatgeria mòbil més utilitzada, i suplantar la teva identitat, si pateixes aquesta situació, et pot generar diversos perjudicis. Aquí et diem de quina manera posar-ho més difícil als amants del que és aliè. 

Suplantar la identitat a WhatsApp: com evitar que et passi

És cert que, en temps del 5G i d'un ús massiu de WhatsApp, ningú no està lliure d'una suplantació d'identitat. Però també ho és que, si prens una sèrie de mesures preventives, minimitzaràs aquest risc.

El cas de WhatsApp és paradigmàtic perquè el fem servir cada dia per defecte. És difícil trobar una persona que no en tingui, i encara que Telegram és una alternativa, la utilitza un determinat tipus de públic. Per això, evitar suplantar la identitat en aquesta xarxa és fonamental. Afortunadament hi ha vies per aconseguir-ho perquè hi ha nous sistemes de seguretat, en aquesta i en altres apps.

Tens la preocupació que t'extreguin informació personal de la teva aplicació mòbil i que et suplantin? Que no s'estengui el pànic! Aquestes pautes faran que les possibilitats que passi això siguin mínimes. Continua llegint...

Tingues sempre el telèfon mòbil a mà o a la vista

El consell més obvi del món, però no podem deixar de dir-ho. El telèfon mòbil ha d'estar sempre a la vista i/o sota el teu control. La idea és que cap estrany el pugui manipular, perquè això obre la porta a consultes indiscretes i, fins i tot, a la instal·lació de programari de phishing. Al final, només cal que tinguis el mòbil fora del teu abast un parell de minuts per tenir problemes. En conseqüència, la primera cosa que has de fer és assegurar-te que ningú que tu no vulguis tingui el teu mòbil. 

No responguis a missatges amb textos sospitosos

El segon consell és que mai no responguis missatges amb un text sospitós, i això fins i tot per als teus contactes habituals. Per exemple, si reps un missatge no esperat d'algú que no coneixes de res, hauràs de desconfiar i esborrar-lo, però si el missatge t'arriba d'un contacte conegut i té algunes incoherències, igualment ho hauries de fer.

Com pots saber si el text és sospitós? Hi ha dues maneres de discernir aquest punt. En primer lloc, mai no hauria de demanar cap codi numèric ni similar, ni tampoc enviar-ho i demanar que el reenviem, perquè això ja és un intent de treure informació. D'altra banda, si veieu algun error de concordança en el text, és molt possible que es tracti d'una traducció automàtica d'un robot. En tots dos casos, el millor és abstenir-se perquè el més probable és que hi hagi algun programari maliciós.

Fes servir el sistema de verificació en dos passos

El sistema de verificació en dos passos és l'alternativa que hi ha en cas que s'apropiïn del teu mòbil. En aquest cas, ho posaràs més difícil als pispes perquè hauran d'endevinar un segon codi. 

Activar el sistema per al teu WhatsApp és summament fàcil: únicament has d'accedir a l'aplicació, al menú Ajustos, posteriorment a Configuració i, finalment, a Verificació en Dos Pasos. D'aquesta manera, es minimitzaran les probabilitats que algú no desitjat entri a la teva xarxa. Això sí, recorda que aquesta mesura no s'aplicarà a la resta de les aplicacions del telèfon mòbil. Aquesta doble garantia és una forma de preservar la teva privacitat.

Hauràs d'introduir un PIN nou de 6 dígits, que per força ha de ser diferent del PIN del mòbil. Recorda que l'app et demanarà que enviïs un correu electrònic per confirmar,-lo de manera que ho puguis consultar si el necessites.

No compartir informació innecessària amb desconeguts

Aquest consell, que ens donaven les nostres mares quan érem petits, s'aplica igualment a WhatsApp. Per això, convé tenir en compte dos punts, que són essencials.

En primer lloc, no s'hauria de compartir la fotografia personal de WhatsApp amb persones que no siguin contactes (hi ha ajustaments de privadesa per fer-ho). La segona premissa és que tampoc no s'ha de compartir la informació d'hores de connexió. Aquí ja no és només que puguin suplantar la identitat; és que estàs donant moltes dades sobre tu a qui no les ha de tenir, i això pot donar lloc a un altre tipus de robatoris.

Com a principi general, aquest és un aspecte que cal tenir ben definit perquè no utilitzin la informació en contra teva. D'aquesta manera, t'evitaràs disgustos en el futur. 

Conclusió

Suplantar la identitat és un risc que corres, però amb aquests consells et serà més fàcil no patir-ho a les xarxes socials. Busques un contracte de telèfon mòbil o una connexió a internet d'altes prestacions? A Andorra Telecom et proporcionem tot el necessari. Contacta'ns per tenir més informació!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail