Quines són les principals tendències en el món dels videojocs?

Data de publicació: 13/09/2023

Quines són les principals tendències en el món dels videojocs?

Les noves tendències en videojocs sempre han estat lligades al desenvolupament tecnològic. Vols conèixer amb més detall el que ens espera? Continua llegint, que això t’interessarà...

Les tendències en videojocs del 2023 i què en podem esperar

Existeixen determinades tendències en els videojocs que ja són una realitat i que, en els pròxims anys, veurem com es manifesten.

La millora tecnològica sempre ha estat present, i moltes de les propostes tenen diverses dècades. Què ha canviat? La velocitat de transmissió i la cobertura, que ara mateix és molt més ràpida amb el 5G, i que seguirà creixent. D’aquesta manera, el que a l’any 1990 era inviable per la impossibilitat de gestionar tantes dades, ara és perfectament possible en temps real. 

Així mateix, han aparegut noves tecnologies que garanteixen la privacitat de les dades, una qüestió sempre important. Per tant, les tendències en videojocs conjugaran una millora de prestacions amb més seguretat

Aquest article t’indica quins són els principals camps d’extensió tecnològics en els videojocs. Dona-li una ullada:

1. Tendències en videojocs: realitat augmentada

La realitat augmentada és una de les tecnologies més interessants als videojocs, combinades amb ulleres. És d’esperar que aquesta variant de realitat extensible s’utilitzi en més jocs, perquè afavoreix, i molt, una experiència plena. Pokémon Go o Jurassic World Alive són dos exemples il·lustratius de com gaudir del joc gràcies a aquesta tecnologia. 

Hem de tenir present que la realitat augmentada introdueix elements digitals a allò que ja estem veient. I això, que també té una aplicació en el món professional, és molt útil per a l’entreteniment. Com que la tecnologia està millorant, també tindrem més variants.

2. Realitat virtual

La realitat virtual fa dècades que està entre nosaltres, perquè els primers videojocs que l’incorporaven daten de la dècada de 1990 (Sega VR al 1993 i Virtual Boy al 1995). Ara bé, hi ha una diferència qualitativa, i és que ara l’experiència és més immersiva, real, i és possible crear-hi ambients nous. El 2023, alguns dels videojocs que l’utilitzen són Ace Combat 7, Assetto Corsa o Beat Saber. 

Avui, a més, ja no és tan difícil accedir als dispositius de realitat virtual, de manera que és una opció més amb la que pots gaudir. 

3. Generalització del Cloud Gaming

La possibilitat del Cloud Gaming (joc al núvol) també existeix des de fa uns anys perquè presenta diversos avantatges: facilita els entorns multijugador, és accessible econòmicament i, a més, permet que juguis des de qualsevol dispositiu. El principal problema, que era la velocitat, s’està solucionant amb la generalització del 5G. En conseqüència, els pròxims anys aumentarà l’oferta de Cloud Gaming. 

I aquest punt també va relacionat amb una altra tendència, que és la de l’augment de jugadors per telèfon mòbil. Cada vegada hi ha més gent que disposa d’aquest tipus de dispositius i, a més, amb millor cobertura. Com més Cloud Gaming hi hagi, més persones hi haurà jugant des de dispositius mòbils. Aquesta és una de les tendències dels videojocs innovadores.

4. Més eSports

Els eSports estan guanyant una quota de mercat important en el món dels videojocs. I encara podem dir més, inclús han arribat a professionalizar-se: LaLiga té una secció d’eSports, per exemple. És previsible que aquest tipus de joc múltiple es continuï estenent, perquè és molt popular, sobretot entre el públic jove. Són vàries les disciplines esportives en les quals té possibilitat d’estendre’s. 

Recordem que la incidència social dels eSports és tal que ja es creen tornejos multitudinaris a poliesportius. I aquest fet va lligat al nombre de persones que juguen a casa, així que s’ha de tenir en compte. 

5. Ús del blockchain 

El blockchain, o cadena de blocs, és una tecnologia de seguretat que ha vingut per a quedar-se; de fet, pot rastrejar amb exactitud l’origen de cada moviment, el que dona fiabilitat. Tot i que el seu primer ús va ser financer (criptomonedes), el que és cert és que també té altres aplicacions. És d’esperar que els pròxims anys veiem un augment, perquè és una tecnologia que garanteix la privacitat

6. Augment de l’ús del streaming com a tecnologia preferent

L'streaming ja s’ha convertit en una de les tecnologies dominants als videojocs, però s’espera que en poc temps tingui la major part del mercat. Es calcula que, cap a l’any 2025, els serveis de reproducció en línea proporcionaran el 75% dels jocs digitals. No ens ha d’estranyar, ja que no és necessari comprar un software nou, i la velocitat de transmissió és òptima; ja tenim l’exemple amb les plataformes de sèries i pel·lícules. 

En resum...

Les tendències en videojocs són nombroses, i el que volen és millorar l’experiència del jugador, així com multiplicar les possibilitats disponibles. A Andorra Telecom comptem amb connexions d’internet d’alta velocitat perquè gaudeixis dels teus videojocs preferits sense congelació de la imatge. Truca’ns i consulta les nostres tarifes!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail