5 trucs per aprofitar al màxim ChatGPT

Data de publicació: 21/06/2023

5 trucs per aprofitar al màxim ChatGPT

Conèixer trucs de ChatGPT és crucial perquè aquest sistema d’Intel·ligència artificial (IA) conversacional ha arribat per quedar-se. Aquest article t’explica com treure-li el màxim partit a aquest sistema. 

5 trucs de ChatGPT perquè li treguis el màxim partit

ChatGPT és un programari d’Intel·ligència Artificial (IA) que permet fer preguntes clares i aconseguir respostes concretes. Aquí continua el camí que, en el seu dia, va iniciar Ada Lovelace a principis del segle XIX. 

En els darrers mesos, el seu ús s'ha generalitzat, i més enllà de les seves proves temporals, errors i restriccions en alguns països, et convé saber com utilitzar-lo. Al final, el desconeixement és el principal problema pel qual no fem servir tot el que podem d'aquesta eina.

Aquests 5 trucs de ChatGPT t’ajudaran a trobar el que necessites més fàcilment, treient-li el màxim rendiment. Pren nota, perquè això t’interessarà: 

1. ????Fes servir sempre la darrera versió disponible

El primer que has de saber és que ChatGPT va llançant successives versions, i l’ideal és que facis servir sempre la més recent, perquè és la que més funcionalitats ofereix. Avui en dia, ChatGPT està disponible en versió 4. Ara bé, hem de dir que si vols utilitzar l’eina gratuïta, la més recent és la 3.5.

Arribats a aquest punt, has de calcular si et compensa o no optar per la versió de pagament. Tanmateix, si la teva intenció és fer un ús intensiu amb finalitat professional, probablement t’interessarà. Val la pena que ho tinguis en compte a l’hora de decidir si faràs aquesta despesa o no. 

Cal assenyalar que, en els pròxims anys, arribaran altres eines d'IA en motors de cerca. De tota manera, avui ChatGPT encara és el model de xat conversacional més complet que existeix.

2. Fes preguntes tan concretes com sigui possible

La concreció és necessària sempre, però molt més quan parles amb un xat conversacional. A més, és convenient que cuidis l’ortografia, perquè altrament el sistema pot tenir problemes de comprensió.

Quin és el problema de ser excessivament ambigu? Què la resposta també ho serà, que el software es pot confondre (algunes vegades passa), o que potser la resposta no és el que necessites. ChatGPT sap pràcticament de tot, i com més concreta sigui la pregunta, més possibilitats tens que la resposta també ho sigui.

En aquest sentit, t'animem que no tinguis por i que siguis audaç amb les preguntes. Et sorprendràs dels abasts que té aquesta eina.

3. Fes servir modismes o argot professional del camp que vols consultar

Els modismes o l’argot professional són igualment importants per aconseguir concreció en les respostes.

Hi ha la tendència a pensar que potser així ChatGPT no t'entendrà, i és al contrari; aquesta eina té la capacitat de mimetitzar-se amb el to amb el qual preguntes. 

Per exemple, és totalment possible, en espanyol, fer preguntes amb modismes de cada país (Colòmbia, Argentina, el Salvador, Espanya) i obtenir un resultat molt aproximat a la realitat. Doncs bé, pots fer el mateix si utilitzes argot mèdic, del món del màrqueting o de la química, sense anar més lluny.

Un cop més, deixar-li a ChatGPT que parli en el teu idioma, en tots els sentits, t'ajudarà a obtenir respostes de més qualitat.

4. Demana-li a ChatGPT que et resumeixi un text

ChatGPT pot resumir un text, i això és especialment interessant en els àmbits estudiantils i laborals (fins a cert punt). Ara bé, no heu d'oblidar el següent: això us servirà per treballar menys temps, però treballareu sobre un text previ, aquí no afegireu valor.

De totes maneres, i si això es compatibilitza amb els textos acadèmics, és indubtable que t'estalviaràs un temps. I avui dia això és clau perquè puguis treballar millor i centrar-te en el que és realment important. Cal dir que els resums que aconsegueix ChatGPT són de bona qualitat.

5. Trucs per a ChatGPT: crea el teu propi xatbot

L'últim dels trucs per ChatGPT que recomanem és crear un xatbot propi. Això et servirà, sobretot, en pàgines corporatives de PIMES, facilitant el treball.

Un dels avantatges de ChatGPT és que proporciona aquesta possibilitat i pots integrar-la fàcilment a la web. Com has pogut veure, aquesta eina proporciona una efectivitat alta, i com a primera aproximació complirà perfectament la seva funció. L'únic problema greu és a les dates, perquè no s'actualitza en temps real.

De tota manera, la possibilitat de crear el teu propi xatbot és senzilla i et pot ajudar a reduir costos. Així que et recomanem que la valoris.

En resum...

Aquests trucs de ChatGPT et permeten arribar al màxim d’ús d'aquesta eina. De debò renunciaràs a treure-li partit? Avui s'obren noves possibilitats, i has de saber aprofitar-les. A Andorra Telecom t’ajudem a trobar la millor connexió a internet per a particulars o professionals. Truca’ns i t’assessorarem!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail