5 apps per a compartir la teva ubicació en temps real

Data de publicació: 07/12/2023

5 apps per a compartir la teva ubicació en temps real

La ubicació en temps real és fonamental si, per exemple, quedes amb algú i no us localitzeu. O, quan us acomiadeu, per a comprovar que la persona arribi sana i estàlvia a casa, entre altres supòsits. Avui en dia existeixen moltes apps que t'hi poden ajudar. 

Les 5 millors apps per a compartir la teva ubicació en temps real

Existeixen nombroses apps que són molt útils perquè comparteixis la teva ubicació en temps real. La connexió a internet és imprescindible i, afortunadament, gràcies al 5G és més senzill.

Així mateix, hi ha diferents possibilitats depenent de si busques connectar amb altres persones o no. I, en aquest sentit, algunes apps són més accessibles que altres, i determinats sistemes són més oberts que altres. El mínim comú denominador de tots aquests casos és la gratuïtat. 

Per tant, podem destacar les següents, perquè marquen la diferència. Dona-li un cop d’ull, això t'interessarà:

1. Ubicació en temps real amb WhatsApp

L'app de WhatsApp funciona tècnicament com una xarxa social, i això permet que comparteixis la teva ubicació en temps real. Un punt especialment interessant quan estàs en un grup, o si vols que una persona en concret et pugui localitzar. 

Tens la possibilitat de compartir-la durant 15 minuts o fins a 8 hores. I el procés és molt senzill: prems sobre el grup o contacte, cliques a ubicació i posteriorment, a compartir ubicació actual. Així, mentre camines, podran saber on ets i trobar-te fàcilment.

Això és molt interessant si esteu d’excursió, o si sou un grup que s’ha dispersat en un passeig. Amb això, serà molt més senzill trobar-vos.  

2. Google Maps

Google Maps és una altra de les opcions interessants, i igualment gratuïtes, que serveixen per a localitzar-te en temps real. Com funciona? També és molt senzill, perquè només cal que l’hagis descarregat al teu telèfon mòbil.

Si bé Google Maps serveix per a localitzar rutes, també té l’avantatge de rastrejar la teva ubicació real, amb prèvia autorització. En aquest cas, com ho fem? Al menú general actives l’opció "compartir ubicació", després a "obtenir l’enllaç d’aquesta pàgina", i per últim, acceptar que els teus contactes la vegin i determinar el temps que desitges que es comparteixi la ubicació. 

Estem, doncs, davant d'una manera mitjançant la qual arribin a on estàs quan sigui necessari. En aquest sentit, també compleix bé amb la seva funció. A més, s’hi poden integrar nombroses funcionalitats addicionals per a realitzar múltiples activitats. 

3. Glympse

El cas de Glympse és diferent, ja que no exigeix que els teus contactes tinguin l’app descarregada. Indubtablement, això facilita molt el seu ús, i amplia les possibilitats, a més de ser gratuïta.

Només cal que et descarreguis l’app, i és suficient. Tan sols has d'indicar la teva ubicació al contacte amb qui la vols compartir. És temporal, de manera que no t’has de preocupar de que trobin la teva ubicació i que estiguis localitzable. Per tant, es simplifica molt la feina de localització per a la persona que rep el missatge.

Si busques una solució funcional que no impliqui excessives complicacions, aquesta opció t’interessa. La pots trobar tant a Android com a iOS, de manera que es democratitza l’accés. 

4. Facebook Messenger

Facebook Messenger no només serveix per a comunicar-se, sinó que també té la possibilitat de compartir la ubicació. Això sí, a l’hora de fer-ho ha de ser amb altres usuaris d’aquesta xarxa social. 

El sistema, en aquest cas, és molt senzill: només cal que indiquis a on estàs en un determinat moment, triant-ho tu mateix. La geolocalització farà la resta de la feina, amb un grau d’exactitud prou alt. Només has d'entrar al xat, clicar l’opció d’ubicació i, amb el botó dret, assenyalar el lloc al mapa en el qual vols que t'ubiquin. 

Tot i que com a recurs a curt termini és interessant, existeixen altres opcions obertes a no usuaris. Per tant, t’has de plantejar si aquest és el mètode que més t'interessa. Al cap i a la fi, és una possibilitat que té una limitació d’accés. 

5. Telegram

Finalment, hem de parlar de la possibilitat de controlar la ubicació en temps real a Telegram. Tot i que un dels valors d’aquesta xarxa social de missatgeria és la privacitat, també es pot enviar la localització entre membres.

Amb aquesta xarxa, el que has de fer és accedir al xat amb qui vulguis compartir la ubicació (generalment un grup), posteriorment s’opta por l’opció "compartir la ubicació en temps real"; finalment, indicaràs quant de temps la vols compartir i enviaràs aquesta informació. El procediment és senzill i ràpid, perquè a més és intuïtiu. Com que és més segur per l’encriptació, és un element interessant. 

És rellevant assenyalar que Telegram té un període determinat i limitat per a compartir informació. D’aquesta manera, la teva localització no és permanent, sinó que la pots acotar. 

En resum...

La ubicació en temps real facilita que us trobeu, sempre que estigueu connectats a internet. Necessites una connexió a internet d’altes prestacions per als teus dispositius mòbils? A Andorra Telecom disposem de diverses opcions per a tu. Truca'ns i t’informarem!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail