Com comprar de forma segura per internet

Data de publicació: 22/11/2023

Com comprar de forma segura per internet

Comprar per internet amb seguretat és més senzill i, ara que amb el Black Friday comença la campanya de compres nadalenques, no està de més conèixer les claus. Aquest article te les enumera.

Consells per a que puguis comprar per internet amb seguretat

Per a que puguis comprar sense problemes per internet, et recomanem que segueixis tots i cadascun d'aquests consells. Tot i que la seguretat al 100% no existeix (seria poc realista dir el contrari), amb aquestes pautes el risc s'acostarà a zero. Així que no deixis de llegir aquest article…

1. Que no t'enganyin si t'ofereixen alguna cosa nova

Un engany que sembla subtil, però que és un engany al capdavall, és oferir-te un article recondicionat. I això és molt habitual al món tecnològic, en tot el que té a veure amb telefonia o dispositius mòbils. El preu pot ser un indici que una oferta té alguna cosa darrere. Per tant, assegura't que l'article que compraràs per internet és nou.

2. Comprova que la pàgina de compra és segura

Hi ha dues maneres de comprovar que la pàgina de compra és segura i això és ineludible. D'una banda, veure que contingui el certificat de seguretat SSL (cadenat a la barra de navegació i HTTPS). Un altre complement és que, a més a més, tingui algun segell de confiança d'un organisme regulador. Si s'uneixen les dues circumstàncies, reduïxes, i molt, el risc.

3. Desconfia de les ofertes massa baixes

Oi que no et fiaries d'un article que et venguessin pel carrer al 10% del seu valor habitual? Doncs a internet passa exactament el mateix. Per molt estoc que hagin de vendre, una oferta massa baixa hauria de suscitar desconfiança. Ningú vendrà un article amb un 60 o un 70% de descompte, tret que sigui en període de rebaixes.

4. Prioritza l'ús de targetes moneder

Si vols comprar amb targeta, el que et recomanem és que facis servir una targeta moneder. El motiu és ben senzill: reduïxes les probabilitats de tenir problemes perquè el saldo està limitat. No en va, hem d'assenyalar que, en cas que tinguis problemes de phishing, el perjudici que pots patir amb una targeta de crèdit o dèbit si et hackegen és potencialment més gran.

5. Revisa les dades de la pàgina de compra

La confiança és un element clau per optar per un eCommerce o marketplace. Per això, no està de més que comprovis que els termes i condicions són correctes, adaptats a la legislació del país i que el venedor està degudament identificat. Així mateix, les dades de contacte haurien de ser visibles. Tota aquesta informació contribuirà a que considerem que una pàgina web és fiable.

6. Evita enviar diners en efectiu

Avui dia, cap eCommerce demana que enviïs diners en efectiu per fer una compra. Tots, absolutament tots, funcionen amb targetes de crèdit o dèbit, transferència bancària o, si no, mètodes com PayPal. Si alguna pàgina de compra et demana diners en efectiu, descarta-la immediatament.

7. No utilitzis xarxes wifi públiques

Les xarxes wifi públiques són una solució d'urgència, però mai no haurien de servir per fer compres en línia. No en va, com que l'accés no està restringit, és molt més fàcil que hi hagi accessos indesitjats i problemes de robatori de dades o codi maliciós (malware). Per aquest motiu, l'ideal és que només operis des de la teva xarxa privada personal perquè és més difícil patir atacs informàtics.

8. Assegura't que només tu coneixes les contrasenyes

Una de les estratègies que tenen els amics del que és aliè és aprofitar-te que tenen les teves dades. Com evitar això? En primer lloc, mai no guardis les teves contrasenyes al dispositiu, llevat que tinguis la seguretat absoluta que només l'utilitzaràs tu. La segona condició és que no facis servir mai les mateixes contrasenyes, perquè això fa més difícil la suplantació.

9. Comprar per internet: utilitza programari antivirus de qualitat

Encara que això ho hauríem de donar per suposat, no ho deixarem de dir: has de fer servir un antivirus de qualitat. Encara que la precaució de veure on et fiques és important, per si de cas comptar amb aquesta protecció addicional dificultarà els atacs informàtics. Per tot això, no està de més que ho tinguis en compte.

10. Revisa que el teu programari estigui actualitzat

El programari que tinguis instal·lat i amb què operes usualment ha d'estar actualitzat. I per això estem pensant en els sistemes operatius o els navegadors d'internet. L'ideal és que sempre utilitzis la versió més recent, ja que així s'incorporaran pegats per a vulnerabilitats. La majoria dels dispositius fan això de forma automàtica si funciones amb una versió autoritzada, però és bo que ho recordis.

En resum…

Comprar per internet és més segur i fiable si prens les teves precaucions. A Andorra Telecom oferim connexions a internet wifi o de dades per casa teva o telèfons mòbils. Coneix les nostres opcions i packs de serveis!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail