Per què es desconnecta la xarxa Wifi: les causes més habituals

Data de publicació: 03/01/2022

Per què es desconnecta la xarxa Wifi: les causes més habituals

Una bona connexió a internet avui dia no és un caprici. En molts casos, en depèn una cosa tan bàsica com la feina; de manera que, si es desconnecta la xarxa Wifi sense avís previ, els perjudicis poden ser importants. Els errors de connexió poden ser deguts a múltiples factors, des d'una velocitat inconstant fins a problemes derivats d'un router antiquat. Per ajudar-te a identificar la causa de la desconnexió i a solucionar-la sense la teva ajuda hem creat aquesta petita però completa guia.

Per què es desconnecta la xarxa Wifi?

1. Problemes deguts a la velocitat

Si teniu molts dispositius connectats a la Wifi, la velocitat de la connexió pot baixar sobtadament. Això passa si al domicili hi ha moltes persones que la fan servir alhora, fins al punt que alguns aparells arriben a desconnectar-se.

Un exemple daixò es dona quan hi ha una reunió de Zoom en marxa i la connexió és de 15-25 Mbps. Si en un altre lloc de la casa algú està jugant en línia, la connexió es torna inestable i pot desaparèixer.

Com ho pots solucionar?

Fes un test de velocitat des d'un dispositiu sense fils per veure si la teva connexió és la que et correspon segons el teu contracte. Si aquesta comprovació és correcta, potser necessites assegurar-te que vas contractar la velocitat que necessitaves. Aquesta taula pot ajudar:

Activitat en líniaAmple de banda necessari per a 1-2 usuarisAmple de banda necessari per a 3-4 usuaris
Streaming de música1 Mbps2 Mbps
Navegació web general, email, xarxes socials1.5 Mbps3 Mbps
Xat de vídeo personal en HD (Skype, FaceTime, Zoom, etc.)3 Mbps6 Mbps
Transmissió de vídeos en SD (definició estàndard)4 Mbps8 Mbps
Jocs en línia (multijugador)4 Mbps8 Mbps
Transmissió de vídeos en HD (alta definició)5-8 Mbps10-16 Mbps
Videoconferència en HD6 Mbps12 Mbps
Descàrrega d'arxius grans10 Mbps20 Mbps
Transmissió de vídeos en ultra HD 4K25 Mbps45 Mbps
Treball/educació a distància25 Mbps45 Mbps

2. El router no emet senyal

Un altre dels motius pels quals es desconnecta la xarxa Wifi és que tinguis un router que no aconsegueix accedir a la xarxa de l’operadora d’internet. La missió del router és convertir el senyal del teu proveïdor en una cosa que els teus dispositius puguin fer servir. Això pot ser degut a qüestions alienes a tu que afectin l'àrea on vius, per exemple.

Com ho pots solucionar?

El millor és que contactis amb Andorra Telecom. Mitjançant una trucada de telèfon et demanaran que facis algunes verificacions i t'informaran d'on és el problema exactament. Si no pogués solucionar-se per telèfon, enviaran un tècnic a casa teva.

3. El router és massa antic

Imagina que t'has comprat el darrer model d'iPhone, capaç de navegar per internet a gran velocitat perquè es pot connectar a la Wifi 6. Bé, això no passarà si el teu router només suporta Wifi 4. Si no vols preocupar-te pel router el pots llogar a Andorra Telecom i ells s'encarreguen de canviar-lo quan la tecnologia evolucioni.

4. Cables defectuosos

Si els cables de què depèn internet estan danyats, el que passa és que es desconnecta la xarxa Wifi. No importa com sigui de sòlida la teva connexió, el teu proveïdor o que el router sigui l'últim model. Només cal un únic cable en mal estat perquè no puguis navegar.

A les connexions domèstiques a internet trobem tres tipus de cables bàsics:

  • Cable coaxial: connecta el router a la xarxa exterior.
  • Cable telefònic: connecta el router a la línia telefònica a través de la qual reps el servei.
  • Cable Ethernet: connecta els dispositius a internet directament.

Si qualsevol dels dos primers no funciona correctament, la xarxa Wifi patirà pel que fa a la velocitat, l’estabilitat o fins i tot es pot desconnectar.

Com ho pots solucionar?

Assegura’t que els cables estan en bon estat i, si és possible, tingues cables de recanvi a casa.

5. Problemes tècnics aliens a tu

De vegades, es desconnecta la xarxa Wifi perquè hi ha problemes de servei que no tenen res a veure amb tu.

Com ho pots solucionar?

Un cop més, el millor és posar-te en contacte amb el departament d'atenció al client d'Andorra Telecom i estarem encantats d'ajudar-te.

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail