Falsos mites sobre el roaming a Andorra

Data de publicació: 24/05/2023

Falsos mites sobre el roaming a Andorra

Encara a data d’avui hi ha molt desconeixement sobre el roaming i com funcionen les telecomunicacions dels turistes que arriben al Principat d'Andorra. Desmentim les principals falses creences sobre aquest servei.

Andorra Telecom cobra molt car el roaming als turistes

No és cert: Andorra Telecom no cobra res als turistes, és l’operador de cada persona que visita el Principat que marca el preu de les dades i trucades i ho factura després als seus clients. A més, cada companyia està obligada a fer públiques aquestes tarifes quan els seus clients arriben a Andorra.

Si un turista a Andorra es deixa les dades obertes, li cobraran centenars d’euros

Fals: el reglament europeu que regula el roaming obliga a cada operador a limitar per defecte el consum en roaming a 50€ + IVA. Un cop arribat a aquest límit de 50€, el client pot continuar utilitzant el servei i incrementar la despesa si així ho desitja i li fa saber al seu operador.

Els turistes que arriben mai saben quant se’ls cobrarà

Tampoc és veritat. Cada operador està obligat a enviar un SMS amb les tarifes que li aplicarà al país on es troba el seu client. Aquestes han d’incloure fins i tot els impostos finals que s’hi aplicaran.

Per ser client d’Andorra Telecom has de residir al país

No: pots fer-te client nostre utilitzant el mètode del prepagament. A més, podràs fer-ho de manera 100% no presencial (l’anomenat “onboarding digital”) a la nostra web. Només cal que el teu dispositiu suporti una targeta eSIM. Consulta aquí tots els dispositius que incorporen aquesta tecnologia. No obstant, si el teu dispositiu no és compatible amb aquesta tecnologia, sempre pots adquirir una targeta SIM de prepagament física apropant-te a la nostra botiga.

Andorra és a Europa, llavors als turistes se’ls hi aplica la legislació Europea del Roaming

Tampoc és correcte: Andorra es troba efectivament a Europa, però no pertany al mercat comú europeu. Per tant, no aplica a Andorra la normativa europea i cada operadora cobrarà un preu als seus clients que ens visitin. A tall d’exemple, per operadors com Orange France o Bouygues, Andorra es troba a la zona europea i per tant els hi aplica la normativa europea, en canvi Free aplica una tarifa específica als seus clients quan estan a Andorra.

En conclusió

Abans de venir a Andorra, és convenient que t'informis bé de les tarifes de roaming amb el teu operador. Tot i així, els canals d'atenció al client d'Andorra Telecom estan disponibles per ajudar-te per a qualsevol dubte.

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail