Quina velocitat d’internet necessito per fer servir el núvol?

Data de publicació: 31/08/2022

Quina velocitat d’internet necessito per fer servir el núvol?

La velocitat d’internet és un aspecte que cal valorar per a una navegació sense interrupcions, i per treballar en el núvol. Aquí t’indiquem amb detall quines són les velocitats de referència que solen aconsellar-se.

La velocitat d’internet ideal per fer servir el núvol

És essencial que tinguis present que la velocitat recomanada pot canviar en funció del servei en el núvol que facis servir. A més, i no és menys important, has de considerar les velocitats de pujada i baixada simultàniament.

Un altre aspecte que cal destacar és que, per comprovar que no tinguis problemes, el més adequat és fer un test de velocitat previ. D’aquesta manera, sabràs quin és el teu punt de partida i evitaràs situacions complicades. Això sí, per a un treball òptim en el núvol, i amb la seguretat de no tenir cap mena d’interrupció malgrat haver-hi més gent connectada a casa, és recomanable comptar amb una connexió de 300 Mbps.

La veritat és que, en els darrers anys, han aparegut noves funcionalitats. I, si tenim en compte l’augment de persones que teletreballen, és convenient conèixer quina és la velocitat de referència per triar correctament. A més, i això no és fútil, convé recordar que moltes persones utilitzen el mateix dispositiu per treballar i per a altres qüestions.

Finalment, has de recordar una qüestió: la velocitat que s’ofereix a les connexions és la màxima que es pot aconseguir. Ara bé, és habitual que en alguns casos hi hagi menys velocitat, ja sigui per l’estat de la xarxa o per la quantitat de dispositius que hi estan connectats.

Dit això, has de saber que s’aconsella una velocitat més gran o més petita segons la funcionalitat.

Velocitat necessària per mantenir videoconferències

Les videoconferències són una eina de treball important per a multitud de professionals. Si es treballa amb plataformes com Zoom, Teams, Skype o Google Meet, el més recomanable és una velocitat de 300 Mbps, sempre que la connectivitat a la xarxa sigui bona. Avui dia, la majoria dels programes i les aplicacions de videoconferència permeten una bona qualitat de visió i diàleg amb poca velocitat.

Velocitat necessària per treballar amb documents

La velocitat necessària per treballar amb documents és molt més reduïda. Al final, amb una connexió de 100 Mbps hauria de ser suficient per complir la funcionalitat. Però, com que en general ja no hi ha gaires connexions que ofereixin aquesta velocitat, 300 Mbps serà suficient. De fet, en aquest cas el que es vol és gestionar informació per escrit, i per això se sol necessitar molta velocitat.

Velocitat necessària per visualitzar i descarregar arxius audiovisuals

La velocitat necessària per veure o descarregar arxius audiovisuals sol ser més gran. I és que cal tenir en compte que la transmissió de dades, tant de pujada com de baixada, és més intensa. El mateix passa amb els videojocs: com més complexos siguin els gràfics, més gran serà la velocitat que necessitaràs. Per tant, es recomana com a mínim una connexió de 700 Mbps.

Preguntes i respostes sobre la velocitat d’internet (FAQ)

A l’hora de triar la velocitat d’internet hi ha uns aspectes que cal tenir presents. D’aquesta manera, t’asseguraràs una experiència de treball molt millor, cosa que marcarà la diferència. Són els següents:

Valdrà la mateixa velocitat per a diversos dispositius?

Aquest és un punt que cal considerar per partida doble. D’una banda, no tots els dispositius responen igual, de manera que no és igual treballar amb un ordinador de sobretaula que amb una tauleta. D’altra banda, recorda que com més dispositius estiguin connectats simultàniament, més possibilitats d’alentiment hi haurà. Un exemple: si connectes alhora el mòbil, la tauleta i l’ordinador, probablement anirà més lent. Per això, cada dispositiu sol requerir, generalment, velocitats diferents.

Quina és la cobertura ideal?

És important que t’asseguris que es cobreix tota la casa. I és que moltes vegades la velocitat és la correcta, però en una connexió wifi és crucial que el senyal arribi on ha d’arribar. Per això, cal comptar amb repetidors, i assegurar-se que estan ben col·locats.

Aquest és un motiu prou important per consultar prèviament, per la qual cosa et recomanem que donis una ullada a solucions que assegurin un senyal òptim. I, si és possible, que ofereixin la instal·lació de repetidors, perquè tinguis totes les estances cobertes sense cap mena de problema.

Conclusió

Escollir la velocitat d’internet adequada contribueix a evitar caigudes o una pitjor gestió de la connexió. A Andorra Telecom comptem amb diverses opcions de connexió a internet. Contacta amb nosaltres per a més informació!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail