5 maneres de millorar el senyal Wifi a casa que potser no coneixes

Data de publicació: 18/10/2023

5 maneres de millorar el senyal Wifi a casa que potser no coneixes

Millorar el senyal del wifi a casa sense fer grans despeses addicionals és possible. Vols saber com? No t'amoïnis, t’expliquem com fer-ho. 

Com millorar el senyal del wifi a casa i que et rendeixi més: 5 consells útils

La connexió del wifi a casa ha d’estar adaptada a les teves necessitats objectives, i per això, és necessari comptar amb un assessor especialitzat. Què passa? Doncs que, de vegades, per petits detalls, la connexió wifi no arriba a tot arreu, quan ho podria fer perfectament. 

Imagina que fa temps que tens una connexió: és possible que hagis canviat el router de lloc, o que hagis tocat l’antena sense voler. Resultat: la connexió va pitjor, arriba a menys llocs, o no rendeix el que hauria de rendir. Abans de plantejar-te si has de canviar, potser hauries de revisar si tot és correcte al teu router.

Volem que treguis el màxim partit als teus recursos. Per això, i per altres motius, t’indiquem 5 consells que t’ajudaran a millorar el senyal del teu wifi domèstic: 

1. Wifi a casa: canvia la posició de les antenes

L’orientació de les antenes influeix, i molt, en una bona recepció del senyal. Què és recomanable en aquests casos? Hauries d'assegurar-te que, com a mínim, una de les dues antenes del dispositiu estigui en vertical i l’altra en horitzontal, generant un angle de 90 graus. D’aquesta manera, s’aconsegueix ampliar l’abast del router i arribar a més dispositius.

Hem de dir que la posició de les antenes, si no s’ubica bé, pot ser la causa de certs problemes. I de vegades, un senzill toc pot contribuir a que el senyal arribi  deficientment. Sembla una ximpleria, oi? Doncs el cas és que, per això, molts dispositius surten fora de l’abast del senyal wifi. 

És cert, també, que pots canviar les antenes i substituir-les amb unes d'un abast major. En qualsevol cas, amb aquest consell hauria de ser suficient perquè puguis millorar la teva cobertura a casa. 

2. Planeja’t modificar la ubicació del router

La ubicació del router és un altre dels punts que poden influir positivament en la connexió i en la seva qualitat. Generalment, quan s’instal·la una connexió wifi, s’observa quina és la millor ubicació possible. No obstant, la ubicació dels dispositius o els canvis que facis en la disposició dels teus mobles i estances són rellevants.

Potser has fet canvis a casa i et convé portar el router a un altre lloc de la casa. En aquest cas, la idea és que el senyal s’aproximi tant com es pugui als llocs on s’utilitza la connexió. Com més equidistant estigui dels llocs pels quals et mous, millor, perquè així el senyal arribarà a tot arreu.

3. Comprova si el firmware està actualitzat

El firmware dels routers s’actualitza amb una certa freqüència, millorant la qualitat de la connexió. Ara bé, si el router, pel que sigui, no s’actualitza automàticament, potser hauràs d’adreçar-te a la seva pàgina web oficial per trobar l’última versió del software. Cal pensar que, si això no està al dia, probablement el router funcionarà més lent i tindrà pitjor senyal. 

Tingues present que les actualitzacions també se solen fer amb menys intervals de temps, per qüestions de seguretat. Per això has de saber, abans de res, si el sistema és d’actualització automàtica o no. Contràriament, pots estar desaprofitant tot el que el router pot donar de si mateix. 

4. Utilitza un amplificador de senyal

L'amplificador de senyal és una opció recomanable si la casa és gran o si el router està allunyat de determinats punts de la casa. El que fa l’amplificador, bàsicament, és captar el senyal de wifi i amplificar-lo a una zona. 

Posem un exemple: la casa té dos pisos i el router està a la zona de baix. En aquest cas, el millor és instal·lar un petit amplificador que cobreixi l'estança de dalt on faràs servir la connexió. No són gaire cars i podràs millorar aquest aspecte.

De vegades, per molt bona que sigui la qualitat del senyal, és impossible cobrir tota la casa. Per tant, els amplificadors són una bona solució; un exemple és el servei Wifi Total, que inclou repetidors perquè no hi hagi zones sense senyal.

5. Fes un canvi de canal

El router té diferents canals, i bàsicament dues bandes: 2.4 GHz i 5 GHz. Moltes vegades tenim el dispositiu desconfigurat o configurat de manera incorrecta, i això condiciona negativament la projecció del senyal. De fet, tot i que la banda de 2.4 GHz és més lenta, sol tenir un abast més ampli.

En aquests casos, el consell que et donem és que comprovis quina és la configuració recomanada del router. I si ho has de preguntar al fabricant o al proveïdor, fes-ho, perquè milloraràs la difusió. 

En conclusió...

El wifi a casa pot funcionar bé si apliques aquests trucs, però la xarxa ha d’adaptar-se sempre al que necessitis. A Andorra Telecom estem especialitzats a proporcionar un servei de connectivitat a internet gràcies al nostre Router Avançat Plus. Truca'ns, i amb molt de gust t’informarem!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail