Motius per tenir una xarxa WiFi de convidats a casa

Data de publicació: 16/02/2022

Motius per tenir una xarxa WiFi de convidats a casa

La xarxa WiFi de convidats és una opció interessant per a les visites ocasionals. Vols saber-ne més? Aquí t'expliquem quins són els motius per contractar un router que ofereixi aquesta funcionalitat.

Raons per instal·lar una xarxa WiFi de convidats a casa teva

Les xarxes WiFi de convidats són una opció que permet que els visitants entrin a la teva connexió, però de manera limitada. Aquesta és una manera de tenir un gest de cortesia, personalitzant quina és la informació a què vols que puguin accedir.

El més habitual és que oficines o edificis públics ofereixin aquesta possibilitat. Quan és així, s'ofereix una connexió de baixes prestacions per fer cerques i consultes puntuals. Ara bé, hi ha l'opció d'utilitzar la xarxa WiFi de casa per a convidats, fent uns senzills ajustaments. I si tindràs diverses persones durant uns dies o unes hores, pot interessar-te oferir aquesta possibilitat.  Cal assenyalar que, en els darrers anys, aquesta variant de la connexió WiFi domèstica ha despertat interès.

La xarxa de convidats es pot configurar i habilitar des del teu router d'Andorra Telecom. Per tant, has de saber que aquestes xarxes tenen diversos avantatges per al propietari com ara els següents:

1. No hauràs de compartir la paraula clau

La privadesa és un dels aspectes clau, així que val la pena tenir-ho en compte. Un dels problemes recurrents és haver de compartir la teva contrasenya, la qual cosa implicaria un accés total a totes les dades. Doncs bé, amb una connexió de convidats no cal que hagis de proporcionar la contrasenya. Precisament, la diferència entre la connexió de convidats i la connexió WiFi comuna és aquesta possibilitat de segmentar l'accés a la informació.

Cal assenyalar que la privadesa és un dels primers elements a què es dona importància. Per tant, no és sobrer que coneguis aquesta circumstància perquè aportarà seguretat i tranquil·litat.

2. Possibilitat de configurar la xarxa WiFi durant diferents intervals

La configuració de les xarxes WiFi es pot fer per diferents intervals temporals, i això és rellevant per facilitar-ne l'ús. D'una banda, has de saber que pots configurar la xarxa de convidats durant unes hores al dia. En segon lloc, tens l'opció de la configuració durant «X» dies. Finalment, també pots deixar la configuració de forma indefinida, que convé quan tens convidats de vacances. Sigui com sigui, mai no perdràs el control de la xarxa.

Recorda que la xarxa de convidats, per definició, és temporal, no permanent a diferència de la WiFi domèstica. En conseqüència, no es tracta només de que puguis configurar-la ad hoc, sinó de que puguis programar quan i quant temps vols que funcioni.

3. Control dels dispositius en tot moment

El control dels dispositius que permetis que es connectin és una altra de les qüestions clau. I això com s'aconsegueix? Simplement, mitjançant la funció d'autoritzar o no la connexió de convidats. Per tant, això et permetrà saber quants dispositius utilitzen aquesta xarxa, per també modular-ne l'ús. Això és útil, també, per veure quin és el consum i què t'interessa per no renunciar a una bona connectivitat.

4. Fàcil bloqueig de visitants no desitjats

La seguretat és un dels aspectes clau d'aquestes connexions. Ara bé, hi ha llegendes urbanes relacionades amb un perill més gran d'atacs maliciosos. Això, simplement, no és veritat. Si tens una connexió WiFi amb nosaltres, disposaràs de la funcionalitat de bloquejar l'accés d'aquells dispositius no desitjats i, encara més, podràs canviar al moment la contrasenya. Per tant, aquest és un model de connexió doblement segur.

A més, convé assenyalar que les connexions de convidats ja estan, d'entrada, restringides. Això vol dir que, si vols, pots limitar quin és el volum d'informació a què poden accedir els teus convidats, així com la velocitat. Per tant, ja hi ha un element preventiu.

5. Possibilitat d'habilitar i deshabilitar al moment

La flexibilitat d'aquest tipus de xarxes és un dels avantatges afegits. Convé recordar que aquest no és un servei addicional que contractes; simplement, és una funcionalitat que ofereix la teva connexió WiFi domèstica, sempre que la reconeguis. Això implica que podràs habilitar i deshabilitar al moment aquesta possibilitat, ja que està concebuda com d'ús eventual. Val la pena saber-ho perquè no requereix l'ús d'una infraestructura especial.

El que té de bo aquesta capacitat és que, a més, pot ser automàtica. I no està de més fer-la servir perquè, en cas de sospites de mal ús, aquesta és una bona mesura de precaució. Això redunda, a més, en la idea de disposar d'un control permanent de la xarxa per comprovar-ne l'ús.

Conclusió

La xarxa WiFi de convidats és, per molts motius, una opció interessant que no requereix estructures especials. A Andorra Telecom t'oferim diverses opcions de connexions d'Internet per a casa teva. Posa't en contacte amb nosaltres per obtenir més informació sobre preus i cobertures!

Comparteix-lo

facebooktwitterlinkedinwhatsappmail